С повече от два пъти се е увеличил броят на

...
С повече от два пъти се е увеличил броят на
Коментари Харесай

Двойно е увеличен трафикът на обаждания в Контактния център на НОИ през 2020 г.

С повече от два пъти се е нараснал броят на входящите позвънявания в Контактния център на Националния застрахователен институт през 2020 година по отношение на година по-рано. През последните дванадесет месеца на телефон 0700 14 802 са постъпили общо 804 868 позвънявания, броят им през 2019 година е 333 868.

Над 85% от запитванията получават решение още с първото свързване с центъра, междинното време на един телефонен диалог е под две минути и половина, демонстрират още статистическите данни. Обработените позвънявания са 203 727, което е нарастване от над 15%, в случай, че е употребен същият кадрови запас и се регистрира сложността на зародилата обстановка.

Най-голям брой позвънявания са свързани с болнични и майчинство - близо една трета от контактите. От изискванията за разпределяне и погашение на пенсиите са се интересували 23% от питащите, други 14% са търсили отговори по отношение на компенсациите за безработица. Само 3% са имали въпроси по отношение на електронните услуги на Национален осигурителен институт.

Основната причина за покачвания трафик е оповестеното в средата на март м.г. изключително състояние и подхванатите незабавни антикризисни ограничения и старания на Национален осигурителен институт за улеснение на жителите посредством даване на услуги от разстояние.

Тарифата за диалози към обединен телефонен номер 0700 14 802 за връзка с Контактния център на Национален осигурителен институт от закрепената мрежа е на цената на един градски диалог за цялата страна. За диалог от мрежата на мобилни оператори, в това число и интернационалните се заплаща цената на диалога според от абонаментния проект.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР