С повече от 70 милиона лева недостиг работи градският транспорт

...
С повече от 70 милиона лева недостиг работи градският транспорт
Коментари Харесай

Огромна дупка зее в парите на градския транспорт в София

С повече от 70 милиона лв. дефицит работи градският превоз в София. Това обявиха в ефира на " Евронюз България " общинските съветници Калоян Паргов от Българска социалистическа партия и Зафир Зарков от ГЕРБ.

По думите на Паргов няма потребност нарастват билетите за градския превоз. Но е на мнение, че е извънредно нужна индексация на заплатите на водачите и ватманите. 

След направено проучване на място се оказа, че има част от дейностите, които наново се вършат, т.е. има неточност в осъществяването. Увериха ме, че повторното осъществяване на избрани действия е за сметка на изпълнителя, не е за сметка на самият план, който е на стойност 40 милиона лв. без Данък добавена стойност, посочи Паргов във връзка безкрайния ремонт по трасето.

Зарков обаче му опонира с думите: 

" Експертите на Столична община изискват по-добра организация, която да може да навакса и даже да отстрани това забавяне, което е у строителя. Какво се случва идната година? Транспортът до 2019 година бе в положително положение, само че за жалост по-късно пристигна коронавирус и с понижените пасажери подсигурява два пъти по 50-60 милиона лв. по-малко доходи от транспортни документи ". 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР