С повече от 56 000 молби за убежище, приети миналата

...
С повече от 56 000 молби за убежище, приети миналата
Коментари Харесай

Франция е приела повече над половин милион бежанци през миналата година

С повече от 56 000 молби за леговище, признати предходната година, Франция мина границата от половин милион бежанци, признати на нейна територия към края на 2022 година, заяви през днешния ден органът, виновен за даването на сходен тип протекция – Френската работа за протекция на бежанците и лицата без поданство, представена от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

През 2022 година още 56 276 души „ са били сложени под протекция “ във Франция, без значение дали след решение на първа инстанция от Френската работа за протекция на бежанците и лицата без поданство или след обжалване пред Националния съд за правото на леговище, прецизира в годишния си отчет службата.

„ По този метод общият брой на лицата сложени под закрилата на службата доближи към 31 декември 2022 година 547 102 души “, се показва в отчета.

За пета поредна година афганистанските жители са най-многобройните претенденти за леговище във Франция със 17 000 от общо 131 000 подадени молби: наклонност, която се е засилила още повече след завръщането на власт на талибаните през лятото на 2021 година (увеличение с 37 % по отношение на 2021 г.).
Представените числи можеха да набъбнат стремглаво с експлоадирането през февруари 2022 година на войната в Украйна, която генерира най-голямата бежанска вълна към Европа след Втората международна война. Украинците обаче се възползваха от характерен режим, наименуван „ краткотрайна отбрана “.

Последният освобождава пристигналите във Франция украинци (приблизително 100 000 души) от нуждата за кандидатстване за леговище, като в същото време им дава право на престой и пакет от обществени придобивки.

Конфликтът обаче е „ отекнал “ и в Русия, отбелязва Френската работа за протекция на бежанците и лицата без поданство. Така да вземем за пример, „ дълготрайното сгъстяване на режима в Русия генерира поток от молби за леговище от Русия (увеличение с 75 процента), доста по-голям в сравнение с през последните години “, се показва в отчета.

Близо 2617 руснаци са подали молби за леговище, „ което отразява както страховете им заради политическите им възгледи, да вземем за пример, свързани с опълчване на войната, по този начин и отхвърли им да бъдат извикани за наборна военна работа или за готовност в съветските въоръжени сили “, написа в отчета на службата.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР