С повече от 4 млн. произведени бройки ГАЗ-53 е най-масовият

...
С повече от 4 млн. произведени бройки ГАЗ-53 е най-масовият
Коментари Харесай

Hello, bratushki!

С повече от 4 млн. създадени бройки ГАЗ-53 е най-масовият камион в Съюз на съветските социалистически републики и социалистическия лагер. Дори и работният кон на светлото бъдеще обаче има редки версии.



Между октомври 1961 и януари 1967 година Горковският авто цех създава модификацията 53Ф - бордови камион с форсиран до 82 к.с. мотор и заден мост от ГАЗ-51 и редуктор от ГАЗ-63. Товароносимостта е 3.5 тона, а оптималната скорост - 75 км/ч.



Да се открие сходен автомобил през днешния ден е на практика невероятно. Повечето от дребното оживели екземпляри се намират в трагично положение и по тази причина основателите на хот рода от фотосите сигурно са си навлекли гнева на традиционалистите с решението да поамериканчат руската легенда.



Работата по резедавия пикап е лишила цели седем години. От ГАЗ-53Ф е взета единствено кабината, която е инсталирана на шаси от Chevrolet Malibu от 1978 година Под предния похлупак е инсталиран 5.0-литров V8 SBC 305 с автоматизирана трансмисия от Chevrolet Caprice от 91-ва.



Съветският хот жанр не е единствено изложбен експонат. Развива 160 км/ч, само че разходът на гориво при придвижване с 60 км/ч мъчно пада под 18 л/100 км.













Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР