С повече хора, умиращи от всякога, експертите подчертават важността на

...
С повече хора, умиращи от всякога, експертите подчертават важността на
Коментари Харесай

Можем ли да обърнем болестта на Алцхаймер? Експертите предлагат „нова парадигма“ за борба с деменцията

С повече хора, умиращи от всеки път, специалистите акцентират значимостта на ранната диагностика и интервенция.

Броят на смъртните случаи, дължащи се на заболяването, се е нараснал със 141% сред 2000 година и 2021 година, съгласно отчета за обстоятелствата и цифрите на заболяването на Алцхаймер за 2024 година

Също по този начин, броят на американците, живеещи с заболяването, е на също се повишават — до 6,9 милиона и не престават да нарастват.

„ Тъй като — най-вече бейби бумъри, родени сред 1946 и 1964 година — са най-бързо растящият сегмент от популацията, и това същото демографски е с най-голям риск от заболяването на Алцхаймер и обвързваните с нея деменции, не е изцяло изненадващо, че броят на случаите продължава да пораства, ” доктор Джеймс Галвин, шеф на когнитивната неврология и шеф на Комплексния център за здраве на мозъка в Университета на Здравната система на Маями, сподели пред Fox News Digital.

Броят на смъртните случаи, дължащи се на заболяването, се е нараснал със 141% сред 2000 година и 2021 година, съгласно отчета за обстоятелствата и цифрите на заболяването на Алцхаймер за 2024 година (iStock)

Друг фактор, способствуващ за повишаването на случаите, е, че заболяването се открива по-рано, означи той — „ заради научния прогрес в знанието, диагностичните критерии и лабораторните проби, които разрешават да се слагат диагнози с по-голяма сигурност и акуратност. “

Значение на ранното откриване 

Ранното разкриване и диагностика разрешава на фамилията да възнамерява бъдещи грижи в миг, когато пациентът е в положение да изрази своите стремежи и стремежи, означи Галвин.

Освен това, доста от наличните медикаменти за понижаване на признаците са най-ефективни, когато се стартират рано в хода на болестта, добави той.

Пациентите, които са диагностицирани рано, също ще имат по-добро късмет да се запишете за нови медикаменти и диагностика.

Много от наличните медикаменти за понижаване на признаците са най-ефективни, когато се стартират рано в хода на заболяването на Алцхаймер, сподели един специалист. (iStock)

„ Има по-нови медикаменти, които имат капацитет за трансформация на болестта, които са утвърдени или се преглеждат за утвърждение, тъй че пациентите имат повече благоприятни условия за лекуване “, сподели Галвин.

The актуалните медикаменти значително лекуват признаците и бавното напредване на болестта - само че се организират няколко изследвания за тестване на превантивни лечения.

" По-конкретно, това са моноклонални антитела против амилоидния бета-протеин, конструктивен детайл на сенилните плаки в мозъка на Алцхаймер ", сподели Галвин.

" Това е изключително вълнуващо, тъй като вместо да бъдат реактивни след началото на болестта, тези нови стратегии са самодейни и биха могли евентуално да имат доста по-голяма влияние върху. "

Може ли Алцхаймер да бъде извърнат?

Dr. Хедър Сандисън, водещ специалист в грижите за заболяването на Алцхаймер и свързаната с нея деменция, която е основана в Калифорния, сподели, че в някои случаи заболяването може да бъде забавена или даже обърната.

„ Начините, по които хората евентуално могат да извърнат заболяването на Алцхаймер, варират, защото аргументите за заболяването на Алцхаймер варират от човек на човек “, сподели Сандисън, създател на идната книга „ Обръщане на заболяването на Алцхаймер: Новият набор от принадлежности за възстановяване на познанието и отбрана на здравето на мозъка “, сподели пред Fox News Digital.

Ранното разкриване и диагностика разрешава на фамилията да възнамерява бъдещи грижи в миг, когато пациентът е в положение да изрази своите стремежи и стремежи, означи доктор. (iStock)

„ Вместо това за мислене по един или един от два метода, аз предлагам напълно нова парадигма на мислене за аргументите за заболяването на Алцхаймер – идентифицирането им за индивида и основаването на целеустремен, прецизен метод към лекуването. “

Едно човек, да вземем за пример, може да има болест на Алцхаймер, която е обвързвана с, висока кръвна захар и анамнеза за инсулти, означи тя.

" Изборите, които вършиме всеки ден за това какво слагате в устата си, какъв брой се движите и по кое време лягате, оказват най-голямо въздействие върху здравето на мозъка ви в дълготраен проект. “

Друго индивидът може да има болест на Алцхаймер, породена от поемане на отрови от замърсяване на околната среда, обструктивна сънна апнея, намаляваща доставката на О2, и анамнеза за травматични мозъчни пострадвания.

Някой различен може да има всички тези фактори.

„ Ние бихме се отнасяли към тези хора по друг метод “, сподели Сандисън.

„ Начинът, по който индивидът евентуално противоположната болест на Алцхаймер варира, защото аргументите за заболяването на Алцхаймер варират от човек на човек “, сподели специалист. (iStock)

Независимо от рисковите фактори, Сандисън сподели, че най-хубавите способи за попречване на заболяването на Алцхаймер са да ядете, положителни мазнини и протеини, като в същото време получавате постоянни енергични извършения, първокласен сън и ежедневни практики за ръководство на напрежението.

„ Изборите, които вършиме всеки ден за това какво слагате в устата си, какъв брой се движите и по кое време стигате леглото има най-голямо влияние върху здравето на мозъка ви в дълготраен проект “, сподели тя.

Както всяка комплицирана система, мозъкът и тялото изискват „ хомеодинамичен баланс “, с цел да действат добре, съгласно Сандисън.

„ Дисбалансът – прекалено много, прекомерно малко, на несъответствуващото място, в несъответствуващото време – ще сътвори дисфункция, а в тази ситуация на тялото и мозъка, заболяване “, предизвести тя.

„ Основните аргументи за дисбаланс в мозъка включват отрови, хранителни субстанции, стресори, конструкция, инфекции и сигнализиране. “

Броят на американците, живеещи с заболяването на Алцхаймер, се е нараснал до 6,9 милиона. Както всяка комплицирана система, мозъкът и тялото изискват " хомеодинамичен баланс ", с цел да действат добре, сподели един специалист. (iStock)

С нейните техники за превръщане Сандисън сподели, че вижда най-хубави резултати при пациенти, които са под 75 години, имат резултати от MoCA (Монреалска когнитивна оценка) от 18 и повече и имат поддържаща мрежа от близки тези към тях, „ с цел да могат да се потопят напълно в. “

Тя добави: „ Имайки поради това, видяхме чудодейни резултати при пациенти на 80-годишна възраст с едноцифрени резултати от MoCA. “

„ Не е нужно да сте съвършени, само че с цел да постигнете резултати, би трябвало да имате предпочитание и опция да извършите някои промени “, продължи Сандисън.

„ Ако имате това, има място за вяра, без значение какъв брой е напреднала заболяването. “

На пациентите си Сандисън предлага съчетаване на рекомендациите за метод на живот с стандартната медицина.

„ Подходите за диета, метод на живот и функционална медицина се употребяват най-добре в съдействие с снабдител на първична здравна помощ и невролог във вашия екип “, сподели тя.

„ Надявам се, че в бъдеще, ще използваме, с цел да понижим структурните промени в мозъка … в композиция с многостранния метод за превръщане на Алцхаймер. промяна " метод като метод да се помогне на болногледачите да се оправят с това, което постоянно може да се почувства като " голямо задължение. "

 

" Има комплицирани страсти - вариращи от наслада и признателност за скъпото време с обичан човек до тъга и обезсърчение, до момента в който ги губиш постепенно “, сподели тя.

„ Физическата, финансовата и прочувствената такса се усилват. “

Независимо от рисковите фактори някой има, специалистите предлагат диета с високо наличие на зеленчуци, положителни мазнини и протеини, комбинирана с постоянни енергични извършения, с цел да се понижи рискът от деменция. (iStock)

Един от методите да намалите тежестта е да приемете, че вашият обичан се е трансформирал и спрете да ги коригирате, съгласно Сандисън.

„ Насочете силата си към свързване с тях по метод, който зачита настоящия им потенциал “, посъветва тя.

„ Ако създадат неточност с дума или повторят въпрос или пропуснат среща... направете пригаждане и се концентрирайте върху позитивните аспекти на деня, без да се спирате или да наблягате на неточност. "

Подходът " връзка вместо промяна " е метод да помогнем на болногледачите да се оправят с това, което постоянно може да се почувства като " голяма тежест ", сподели специалист. (iStock)

Състраданието към околните с деменция и разбирането, че те имат заболяване, което не могат да управляват, може да помогне за преосмисляне на тези разочароващи обстановки, сподели тя.

„ Всички ние действаме най-добре, когато изпитваме връзки с другите и когато можем да избегнем ненужния стрес от възприятието, че бъркаме или като че ли сме разочаровали някого “, добави Сандисън.

Най-големият мит към здравето на мозъка, сподели тя, е, че нищо не може да се направи, с цел да се предотврати или обърне деменцията или заболяването на Алцхаймер.

„ Това просто не е правилно “, сподели тя. „ Почти поразително е какъв брой доста можете да извършите, с цел да оптимизирате когнитивната функционалност на всеки стадий от живота. “

.

Мелиса Руди е здравен редактор и член на екипа за метод на живот във Fox News Дигитален. Съвети за истории могат да се изпращат на [email protected].

Източник: foxnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР