С постоянните си флуктуации биткойн е на път да загуби

...
Коментари Харесай

Шефът на ЕЦБ: биткойн губи актуалност


С непрекъснатите си флуктуации биткойн е на път да загуби доверието на вложителите
(снимка: CC0 Public Domain)

Финансовите анализатори към този момент се съмняват в способността на биткойн да бъде благонадежден капиталов актив и средство за разплащане. Нещо повече, съществени фактори от промишлеността приказват за залеза на най-популярната криптовалута.

Вчера биткойн надвиши 17 000 $, което беше най-високата стойност на тази криптовалута през последните две седмици. След това обаче цената на биткойн падна до 16 875 $. В коментар ръководителят на Европейската централна банка означи, че актуалната обстановка към биткойн символизира, че той губи новост.

Скокът на най-голямата криптовалута евентуално е просто „ мече рали “ и няма да бъде резистентен, сподели във връзка съмненията Виджай Аяр, вицепрезидент на криптоборсата Luno. „ Мечото рали “ се характеризира с бързо повишаване на акциите, породено от вложителите, които ги купуват с вярата за по-нататъшен напредък и вярвайки, че най-лошото е минало, макар че по-късно пазарът още веднъж пада.
още по темата
„ Това е просто мечешки още един тест “, разяснява Виджай Аяр пред CNBC, явно очаквайки по-нататъшен растеж на биткойн. На собствен ред Улрих Биндзайл, основен изпълнителен шеф на Европейската централна банка, и анализаторът Юрген Шаф считат, че за последователите на биткойн стабилизирането му „ алармира за отдих по пътя към нови висоти “.

„ По-вероятно обаче това е изкуствено основан финален мирис, преди [биткойн] да стане неактуален – и можеше да бъде очакван даже преди FTX да банкрутира и цената на биткойн да падне много под $16 000 “, пишат двамата в публикация, озаглавена „ Последната граница на биткойн ”.

Биндсейл и Шаф споделят, че биткойн не е подобаващ нито за инвестиция, нито като разплащателно средство. „ Концептуалният дизайн и софтуерните дефекти на биткойн го вършат подозрително средство за заплащане: действителните транзакции с биткойн са тромави, мудни и скъпи “, настояват те, добавяйки, че биткойн в никакъв случай не е бил употребен в огромни размери за законни транзакции в действителния свят.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР