С постоянните отлагания от Столична община, ремонтирането на жълтите павета

...
С постоянните отлагания от Столична община, ремонтирането на жълтите павета
Коментари Харесай

Ето го „Трейс“: Заради грозния ремонт на жълтите павета, губим пари от Европа

С непрекъснатите отлагания от Столична община, ремонтирането на жълтите павета пред Народното събрание в София по този начин и не стартира, а положението на към този момент рехабилитираната зона се утежнява от ден на ден и поражда подозрения дали тя в миналото ще придобие естествен тип. През уикенда, по време на гражданските митинги против президента Румен Радев, бул. " Цар Освободител " остана затворен за придвижване на коли, като се откри, че покритието на скоро ремонтирания сектор се е разместило и даже е пропаднало още. Така, един от най-престижните булеварди в София наподобява като калдъръмена улица, като тези, които следим във всички квартали на града.

През есента на предходната година общината и изпълнителят на плана, " Трейс Груп Холд ", твърдяха, че казусът с неприятно пренаредения паваж визира единствено две дребни зони сред Софийския университет и Българска академия на науките, само че от този момент насам зоната с " плаващите павета " доста се е нараснала. В момента, ремонтираният сектор наподобява по-лош от неремонтирания. Това значи, че когато управниците в София решат да ремонтират правата от ул. " 15 ноември " до бул. " Васил Левски ", ще се наложи още веднъж да затворят бул. " Цар Освободител ", който към този момент бе затворен съвсем до края на септември предходната година.

През април, заместник-кметът по строителството на София, инж. Ангел Джоргов, заяви по БТВ, че най-вероятно ремонтирането на жълтите павета ще стартира през втората половина на май, незабавно след отварянето на придвижването по прилежащия сектор на улица " Оборище ", която също е в ремонт. Целта на това отсрочване е да се обезпечи опция колите, движещи се по " Цар Освободител ", да се пренасочват към " Оборище " преди затворения сектор, за понижаване на тапите. Този период обаче е изминал, а " Трейс Груп Холд " към момента не са почнали работа по преструктурирането на паважа.

Все още е под въпрос дали столицата няма да загуби финансиране от еврофондове на стойност от повече от 40 милиона лв.. За страдание това към този момент се е случвало и то нееднократно – при ремонтните действия в Западен парк, при ремонта на трасето на трамвай N5 и други.

Инфо: narod.bg

 

Тагове: ремонт жълти павета София столица площад Народно събрание кмет Трейс еврофондове
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР