С постепенното отваряне на заведенията в Европа, след облекчаване на

...
С постепенното отваряне на заведенията в Европа, след облекчаване на
Коментари Харесай

Безкасовите плащания набират популярност и все по-често са предпочитан начин за разплащане

С последователното отваряне на заведенията в Европа, след облекчение на ограничаващите ограничения, се следи наклонност за доста повишаване на безкасовите заплащания. Удобен, бърз и сигурен, цифровият портфейл е на път да се трансформира във втория желан метод на разплащане до 2022 година, нареждайки се директно след дебитната карта, съгласно информация на Finance Derivative. Плащането в брой отстъпва все по-назад, като във Англия спадът му е в размер на 54% в интервала 2010-2020 г.

„ Пандемията от COVID-19 в допълнение форсира процеса на популяризация на безкасовите заплащания. В Осло, да вземем за пример, броят на заведенията, предлагащи вид за заплащане посредством мобилно приложение, се е нараснал четири пъти сред април 2020 година и април 2021 година За образец, Lekter´n, най-големият открит ресторант в града, е едно от заведенията, които след консолидираното на заплащане с мобилно приложение, отбелязва, че 90% от посетителите за миналото лято са избирали този метод на заплащане. Само седмица след новото разпределяне на противоепидемичните ограничения в края на месец май, 93% от посетителите се стопират на тази алтернатива “, споделя Даниел Р. Дьодерлайн, основен изпълнителен шеф и създател на Settle Group.

„ Ситуацията е сходна с други заведения в града, където половината от посетителите избират безкасовото разплащане. Вариантът е комфортен и за личния състав, който може по-лесно да се концентрира върху обслужването на гостите и качеството на прекарването им. Това изяснява триумфа на цифровите портфейли - единствено в интервала 28-30 май 2021 година, една от известните приложения бележи растеж на приходите от 201% спрямо предходния уикенд, като единствено през един от дните (неделя) растежът е в размер на 132%. Най-забележителни обаче са процентите от 28 май (петък), където дневният връх доближава 227% растеж спрямо предходната събота. Тези числа се отнасят за цяла Норвегия “, добавя той.

Безкасовото разплащане се потвърди по време на пандемията като метод за ограничение на контактите и понижаване на риска. Дигиталният портфейл е бърз и комфортен, разрешава възнаграждение и превеждане на средства за секунди, и не може да бъде пропуснат като физическия. Използването му разрешава на притежателя да се възползва от персонализирани предложения и оферти. Освен това, мобилното заплащане съставлява по-малък риск спрямо картовото заплащане от позиция на сигурността, когато става дума за измами.

Дигиталните устройства разполагат с няколко равнища на отбрана (код на телефона, PIN код), в това число биометрични (пръстов отпечатък), които е мъчно да бъдат пробити.

Пионерът в мобилните разплащания Settle стъпи на българския пазар при започване на март тази година. Приложението дава опция на българските консуматори да изпращат и получават пари незабавно и изцяло гратис, а търговците - да одобряват цифрови заплащания без нужда от спомагателни устройства.

В условия на пандемия и затруднена търговия, Settle предлага различна опция за отдалечено приемане на поръчки, като е изцяло гратис за всички консуматори, а до 1 септември от интервенции без такси могат да се възползват и всички търговци. Settle дава както интегрирани решения за разплащания в онлайн магазин, по този начин и опция за заплащания посредством QR код на място или приемане на поръчки непосредствено през приложението.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР