С поставянето на отличителен знак-стикер Най-добра европейска дестинация 2022“ кметът

...
С поставянето на отличителен знак-стикер Най-добра европейска дестинация 2022“ кметът
Коментари Харесай

Стикер „Пловдив – най-добра евро дестинация“

С слагането на характерен знак-стикер „ Най-добра европейска дестинация 2022 “ кметът Здравко Димитров и заместник-кметът Пламен Панов дадоха старт на самодейност, в която хотелите и местата за настаняване в града ще разпространяват купата, която Пловдив оглави. Конкурсът се организира при започване на годината, а Пловдив се подреди на влиятелното четвърто място, където се надпреварваше с градове като Рим, Берлин, Истанбул и редица известни международни дестинации.

„ Ние сме освен измежду най-желаните европейски дестинации, само че сме и най-хубаво място за посещаване в България. Нека туристите, които отсядат в града да знаят, че сме носители на влиятелни оценки “. С тези думи кметът Здравко Димитров показа акцията, която е продължение на политиката на общината в бранш „ Туризъм “ за одобряване на Пловдив като водеща културна дестинация.

Заместник-кметът „ Култура, археология и туризъм “ Пламен Панов разясни, че стикерът ще бъде поставян на всички туристически местоположения, искащи да се причислят към популяризирането на купата – хотели, музеи, галерии и заведения за хранене. Той акцентира, че логото на „ Best European Destination “ имат право да  позиционират единствено първите пет града, оглавили класацията. „ Това е самопризнание за положителната работа в напъните за разпространение на града. Успехът демонстрира, че ние сме конкурентноспособни на градове, които към този момент са одобрени на международно равнище и в същото време ни задължава да употребяваме силата на тази купа през актуалната година “, сподели Панов. Той показа още, че съгласно данни на градове като Порто и Бордо-носители на купата, се чака туристопотокът да се усили неведнъж, което ще докара и повече доходи за сектора.

Според данни на отдел „ Туризъм “ Пловдив може да означи една сполучлива 2021-а година. Пренощувалите лица са с растеж 39% по отношение на 2020-а година, а за третото тримесечие се вижда растеж на български жители 13.1 % спрямо 2019-а, която бе и предпандемична. От данните излиза наяве още, че осъществените нощувки в Пловдив са с растеж 38%  по отношение на 2020 година. Реализирани доходи са с 50% повече по отношение на 2020-а.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР