С постановления на петима прокурори от Апелативна прокуратура - София

...
С постановления на петима прокурори от Апелативна прокуратура - София
Коментари Харесай

Отстраниха прокурора по Барселонагейт

С постановления на петима прокурори от Апелативна прокуратура - София (АП - София) прокурорите от Софийска градска прокуратура И.П. и С.Х. са отведени от следените от тях досъдебни производства. Това оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

 

Постановленията са по отношение на формирани дисциплинарни производства по отношение на същите за позволени съществени нарушавания в срочността и ритмичността по водени от тях досъдебни производства. По делата са открити нарушавания по член 307, алинея 3, т. 2 от Закона за правосъдната власт  – деяние или безучастие, довело до закъснение на досъдебните производства.

 

На административния началник на Софийска градска прокуратура е указано да се дефинират нови екипи от прокурори на правилото на инцидентния асортимент. След запознаване със събраните досега доказателства те следва да изготвят следствено-календарен проект за идните процесуално-следствени дейности по всяко едно от делата с оглед срочното им привършване.

 

Във връзка с откритите нарушавания в срочността и ритмичността на осъществените процесуално-следствени дейности следва новоизбраните наблюдаващи прокурори да извършат преценка по отношение на съществуване на учредения за отказ на проверяващите органи по всяко едно от делата.

 

Приложените файлове на отчетите от осъществените инспекции по пет от досъдебните производства, по които са установени нарушавания от страна на отведените прокурори, може да видите ТУК.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР