С постановления на петима прокурори от Апелативна прокуратура - София

...
С постановления на петима прокурори от Апелативна прокуратура - София
Коментари Харесай

Отстраниха двама прокурори от разглежданите от тях досъдебни производства заради сериозни нарушения

С постановления на петима прокурори от Апелативна прокуратура - София (АП - София) прокурорите от Софийска градска прокуратура И.П. и С.Х. са отведени от следените от тях досъдебни производства.

Постановленията са по отношение на формирани дисциплинарни производства по отношение на същите за позволени съществени нарушавания в срочността и ритмичността по водени от тях досъдебни производства. По делата са открити нарушавания по член 307, алинея 3, т. 2 от Закона за правосъдната власт  – деяние или безучастие, довело до закъснение на досъдебните производства.

На административния началник на Софийска градска прокуратура е указано да се дефинират нови екипи от прокурори на правилото на инцидентния асортимент. След запознаване със събраните досега доказателства те следва да изготвят следствено-календарен проект за идните процесуално-следствени дейности по всяко едно от делата с оглед срочното им привършване.

Във връзка с откритите нарушавания в срочността и ритмичността на осъществените процесуално-следствени дейности следва новоизбраните наблюдаващи прокурори да извършат преценка по отношение на съществуване на учредения за отказ на проверяващите органи по всяко едно от делата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР