С постановления на Апелативна прокуратура - София (АП - София)

...
С постановления на Апелативна прокуратура - София (АП - София)
Коментари Харесай

Прокурорът по Барселонагейт отстранен заради нарушения

С постановления на Апелативна прокуратура - София (АП - София) двама прокурори от Софийска градска прокуратура  - И.П. и С.Х. са отстранени от следените от тях досъдебни производства, заяви Прокуратурата на Република България на уеб страницата си. Според неофициалната информация става дума за прокурора по делото " Барселонагейт " Стефан Христов, работещ в Софийската градска прокуратура. Заедно с него е отхвърлен от следените от него каузи и сътрудника му Иван Първанов.

Постановленията са на петима прокурори от Апелативна прокуратура - София. Те са по отношение на формирани дисциплинарни производства за позволени съществени нарушавания в срочността и ритмичността по водени от тях досъдебни производства. Става дума за деяние или безучастие, довело до закъснение на досъдебните производства.

На административния началник на Софийска градска прокуратура е разпоредено да се дефинират нови екипи от прокурори на правилото на инцидентния асортимент. След запознаване със събраните досега доказателства те следва да изготвят следствено-календарен проект за идните процесуално-следствени дейности по всяко едно от делата с оглед срочното им привършване.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР