С постановление от 8 октомври, публикувано в “Държавен вестник днес,

...
С постановление от 8 октомври, публикувано в “Държавен вестник днес,
Коментари Харесай

Държавата отпусна 3 милиона лева за операцията около кораба „Вера Су”

С разпореждане от 8 октомври, оповестено в “Държавен вестник ” през днешния ден, страната утвърди спомагателни разноски по бюджета на Министерството на превоза. С него се утвърждава отпущането на 3 млн. лева за финансиране на интервенция за “снемане от засядане на транспортен съд, намиращ се в териториалното море на Република България ”.

На изпълнителния шеф на ИА „ Морска администрация “ се разпорежда да предприеме нужните ограничения, в това число за сключване на контракт за снемане от засядане на транспортен съд, намиращ се в териториалното море на Република България, по разпоредбите на BIMCO Wreckhire Agreement и при вземане предвид на положителната морска процедура.
 Ще избавят Вера Су чак през април Ще избавят " Вера Су " чак през април
Има и възможност притежателят на " Вера Су " да предприеме дейности по спасяването му, а такава интервенция не може да бъде осъществена по-ран...

Преди дни от Министерството на превоза осведомиха, че застрахователите на кораба на заседналия край Камен бряг товарен транспортен съд „ Вера Су ” поемат ангажимент да възстановят както към този момент направените, както и бъдещите разноски на българската страна.

„ Вера Су ” заседна в плитчините край Камен бряг на 20 септември с към 3000 тона азотен тор на борда. Кризисната обстановка докара до уволнението на шефа на „ Морска администрация “ Живко Петров, постът му зае кап. Венцислав Иванов.

Злополучният турски транспортен съд към момента е затънал, капитанът и неговият асистент са задържани, а екипажът е настанен в каварненски хотел. Няма разлив, нито заплаха да се разцепи, увериха от МА. Планът е той да бъде разтоварен, да бъде укрепена пробойната в корпуса и плавателният съд да бъде изведен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР