С постановление на районната прокуратура в Търговище е задържан за

...
С постановление на районната прокуратура в Търговище е задържан за
Коментари Харесай

Пиян служител на съдебната охрана предизвика тежка катастрофа и избяга

С разпореждане на районната прокуратура в Търговище е арестуван за период до 72 часа служителят на правосъдната защита Валентин П. Срещу него е повдигнато обвиняване за причиняване на междинни телесни повреди на повече от едно лице при ръководство на автомобил под въздействието на алкохол.
След случая служителят на правосъдната защита избягал от местопроизшествието. Престъплението, в което е упрекнат Валентин П., което се санкционира с отнемане от независимост от 1 до 6 години, оповестиха от Апелативната прокуратура във Варна.
Инцидентът е станал в петък, 2 ноември, към 14.15 часа. На двойно непрекъсната линия на пътното платно обвиненият решил да направи противоположен завой с персоналния си автомобил. След като не съумял, дал на задна предавка, и по този начин пътуващият мотоциклет с момче на 16.5 год. и момиче на 18 години се удря в него. След удара мотоциклетът се отклонява и настава преден удар в насрещно движещ се автомобил.
Служителят на правосъдна защита не е спрял и е избягал от местопроизшествието. Открит е два часа по-късно в заведение.
Тестван с дрегер, показанията на обвинения са посочили съществуване на алкохол в кръвта 0,71 промила. Взета му е кръвна проба, която се чака да излезе.
Пострадалото момиче е с 3 междинни телесни повреди – счупена ръка и крайник и травма на белия дроб. Извършена е била интервенция. Пострадало е и 16-годишното момче, което е правоспособно.
Действията по следствието са предоставени на следовател от Окръжния следствен отдел при Окръжната прокуратура в Търговище.
Очаква се през днешния ден Районната прокуратура в Търговище да внесе искане в съда за взимане мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ по отношение на обвинения чиновник на правосъдната защита.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР