С постановление на прокурор в Районна прокуратура – Видин за

...
С постановление на прокурор в Районна прокуратура – Видин за
Коментари Харесай

Задържаха за 72 часа обвиняем за незаконно държане на оръжия и боеприпаси във Видин

С разпореждане на прокурор в Районна прокуратура – Видин за период до 72 часа е арестуван Г.П. по обвиняване на осъществени от него закононарушения по член 345, алинея 1 и по член 339, алинея 1, прочие 1 от Наказателен кодекс.
На 17.03.2022 година Г.П. управлявал лек автомобил на път от гр. Видин за гр. София, когато бил спрян за инспекция. В хода й било открито, че колата е с инсталирани табели, издадени за друго моторно транспортно средство. Освен това в багажника е било намерено самоделно огнестрелно оръжие – револвер, предопределен за пукотевица с патрони 9 мм.
Впоследствие са били осъществени претърсвания на няколко адреса. В къща в с. Септемврийци, област Видин, са били открити укрити от него огнестрелни оръжия и муниции - ловна пушка, самоделна пушка и 4 ловни патрона. За тяхно държане Г.П. нямал съответно позволение, според Закона за оръжията, боеприпасите, взривните субстанции и пиротехническите произведения.
Мъжът е бил притеглен в качеството на обвинен за ръководство на автомобил с регистрационни табели, издадени за друго МПС, и за нелегално държане на оръжия и муниции.
Предстои Районна прокуратура – Видин да внесе в съда искане за взимане на мярка за неотклонение по отношение на Г.П.

Снимката е илюстративна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР