С постановление на наблюдаващия прокурор в Районна прокуратура – Благоевград, Териториално

...
С постановление на наблюдаващия прокурор в Районна прокуратура – Благоевград, Териториално
Коментари Харесай

Обвиниха четирима за кражбата на 350 000 лева и златни накити от къща в Банско

С разпореждане на наблюдаващия прокурор в Районна прокуратура – Благоевград, Териториално поделение – Разлог, четири лица са привлечени в качеството на обвинени за осъществена от тях кражба в огромни размери. Престъплението е квалифицирано по член 195, алинея 2, вр. алинея 1, т. 3, прочие 2, т. 4, прочие 2, вр. член 194, алинея 1, вр. член 20 от Наказателен кодекс.

Разследването се води по досъдебно произвеждане, формирано на 08.03.2022 година по постъпил сигнал за кражба в град Банско. Установено е, че към 20 часа на 08.03.2022 година от къща в град Банско били отнети 350 000 лв. и златни украшения, без единодушието на притежателя им и с желание да бъдат незаконно присвоени. Престъпното действие е било осъществено посредством потребление на техническо средство и разрушение на загради, крепко направени за отбрана на парцел.

Към сегашния миг са осъществени огледи на местопроизшествието и са разпитани очевидци. Възложени са и са извършени оперативно-издирвателни мероприятия. Извършени са разпознавания. Назначени са и направени експертизи - ДНК и дактилоскопна. Проведен е оглед на материални доказателствени средства. Изискана е информация от мобилните оператори, по реда на член 159а от Наказателен кодекс, относима към случая. 

Изискани са и са приложени записи от охранителните камери в региона на местопроизшествието. Извършени са претърсвания и изземвания в 26 обекта. В резултат на извършените дейности по следствието са събрани задоволително доказателства по отношение на виновността на лицата М.Р., Ж.Б., В.С. и Б.С. От събраните по делото материали се открива, че във връзка с четиримата обвинени са налице законовите предпоставки за взимане на ограничения за неотклонение " задържане под стража ". Районна прокуратура – Благоевград, Териториално поделение – Разлог, изготви и внесе в съда искане за взимане на непрекъсната мярка за неотклонение " задържане под стража “ във връзка с четиримата обвинени.

Предстои произнасянето на съда, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР