С постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Видин

...
С постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Видин
Коментари Харесай

Окръжна прокуратура – Видин ръководи разследване на контрабанда на 22 килограма кокаин през ГКПП Дунав мост Видин – Калафат

С разпореждане на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Видин жителите на Германия – К.П. и М.М., са арестувани за период до 72 часа.

Двамата са привлечени в качеството на обвинени по досъдебно произвеждане за контрабанда на наркотично вещество. Престъпното действие е квалифицирано почл. 242, алинея 4, вр. член 2, прочие 2, вр. член 20, алинея 2 от Наказателен кодекс.

На 28.01.2024 година К.П. и М.М. пристигнали в България с лек автомобил, м. „ Ауди “, с немски регистрационен номер, като минали през Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост Видин - Калафат.

При огледа на купетона транспортното средствомитническите инспекториса установилив подапод предните седалки особено пригоденидва тайника, прикрити с мокет.В тяхсабили открити20 пакета с общо тегло 22,147 кг. При тестване с полеви наркотест веществото, съдържащо се в пакетите, е дало позитивна реакция за кокаин. Наркотикът е конфискуван.

Предстои да бъдат импортирани в съда претенции за взимане на ограничения за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинените лица.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР