С постановление на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура - Варна

...
С постановление на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура - Варна
Коментари Харесай

Задържаха мъж, заплашвал да убие бившата си жена

С разпореждане на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура - Варна е арестуван за период до 72 часа 30–годишен мъж от Варна, отправил закана за ликвидиране към своята някогашна жена и нарушил неведнъж заповед за отбрана от домашно принуждение, откакто към този момент е бил осъждан за същото действие. Той е притеглен към наказателна отговорност за две закононарушения - по член 144, алинея 3 по отношение на алинея 1 от Наказателен кодекс и член 296, алинея 4 по отношение на алинея 1, прочие 2 по отношение на член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс.

На 21 януари 2021 година, в осъществяване на правосъдно решение на Районен съд – Варна, е издадена заповед за отбрана от домашното принуждение, с която Г.Ш. се задължава да се въздържа от осъществяването на такова във връзка с своята към този момент някогашна жена и тяхната  щерка, както и да не доближава на разстояние по-малко от 100 метра от тях.

Въпреки това, в интервала 30 април 2021 година – 28 ноември 2021 година, наново и при изискванията на продължавано закононарушение, обвиненият не извършил заповедта. Той към този момент бил осъждан за същото закононарушение, само че това не му попречило да продължи да прави душевен тормоз над младата жена. Като на 28 ноември даже отправил към нея директна закана да я убие с думите: „ Ще те убия и още дълго време няма да гледаш от тази тераса “, като това заканване възбудило у дамата състоятелен боязън от реализирането му.

Според събраните досега обстоятелства по случая, по време на взаимното им общуване дамата е била жертва на домашно принуждение.

Предстои внасяне в съда на искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на 30-годишния обвинен.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР