С постановление на МС от 5 април са отпуснати 8

...
С постановление на МС от 5 април са отпуснати 8
Коментари Харесай

Правителството на Денков е отпуснало близо 9 млн. лв. за болницата в Ямбол

С разпореждане на Министерски съвет от 5 април са отпуснати 8 960 000 лева за увеличение капитала на МБАЛ „ Св. Пантелеймон “ – Ямбол, излиза наяве от Държавен вестник. Средствата са осъществени посредством промени по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2024 година за спомагателни заплащания в частта на финансирането на бюджетното салдо за сметка на централния бюджет.

Припомняме, че на 20 декември 2023 година Правителството също утвърди промени по бюджета на Министерство на здравеопазването по отношение на увеличение на капитала на комерсиално сдружение. Тогава беше утвърден и план на Решение на Министерски съвет за увеличение на акционерното присъединяване на страната в капитала на МБАЛ-Ямбол в размер на 5 842 400 лева Средствата от нарастването на капитала бяха предопределени за индексиране на цената на контракт за построяването на новия болничен блок на „ Св. Пантелеймон “ според Методика за изменение на цената на контракт за социална поръчка вследствие на инфлация.

С разпореждане от 4 април държавното управление на Николай Денков  на Специализираната болница за рехабилитация – Котел в размер 750 000 лева Средствата се дават за финансиране на просрочени отговорности, в това число неизплатени разноски за личен състав и би трябвало да бъдат възобновени до 31 юли 2027 година Лихви ще се дължат единствено при положение, че заемът не бъде погасен в период.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР