С постановление на Министерския съвет Национално тол управление, което е

...
С постановление на Министерския съвет Национално тол управление, което е
Коментари Харесай

Тол управлението става стратегически обект от значение за националната сигурност

С разпореждане на Министерския съвет Национално тол ръководство, което е част от структурата на Агенция „ Пътна инфраструктура “, е несъмнено за стратегически обект от голяма важност за националната сигурност.

Целта е застраховане на неговата съществена задача да обезпечава надеждно и безпроблемно действие на Електронната система за събиране на пътни такси и да дава качествена услуга по събиране на пътни такси за ползвателите на платените сектори от републиканската пътна мрежа.

Така Националното тол ръководство ще дава отговор на националните и европейските критерии за сигурност, софтуерен потенциал и високо равнище на успеваемост.

Правителството одобри и друга смяна в Постановление на Министерски съвет № 181 от 2009 година за установяване на стратегическите обекти и действия, които са от голяма важност за националната сигурност.

Съгласно смяната се заличават четири обекта от бранш „ Транспорт “ с номера 951, 708, 131 и 577. Това ще способства за изясняване и прецизиране на отговорностите и дилемите на Министерство на превоза и известията и ДА „ Национална сигурност “ във връзка с стратегическите обекти.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР