С постановление на Министерски съвет са гласувани общо 32,4 млн.

...
С постановление на Министерски съвет са гласувани общо 32,4 млн.
Коментари Харесай

МВР получава 4,7 млн. лв. за охрана на евроизборите

" С разпореждане на Министерски съвет са гласувани общо 32,4 млн. лева разноски по подготовка и осъществяване на изборите за членове на Европейски парламент на 26 май, като от тях за Министерство на вътрешните работи са утвърдени 4,7 млн. лева Одобрените средства са разпределени по структурите, ангажирани в изборния развой ". Това съобщи министърът на вътрешните работи Младен Маринов, представен от БГНЕС.

Министър Маринов беше изслушан в парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и публичен ред, където осведоми депутатите за подготовката, която прави ръководеното от него министерство за естественото протичане на изборите за Европейски парламент.

" Подготовката за изборите е почнала още през април, а за естественото им осъществяване е основан и специфичен действен щаб, с началник основния секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Ивайло Иванов. Такива щабове са образувани и в основните, районните и регионалните дирекции, които ще съблюдават спазването на изборните права на жителите ", изясни министър Маринов.

Вече е направен прецизен план на нужния брой чиновници, който ще бъде зает с опазването на реда в деня на изборите, както и са одобрени маршрутите за транспортиране на изборните материали от и до изборните комисии и общините. Министерство на вътрешните работи, прокуратурата и ДАНС са основали и особено междуведомствено звено, което ще обменя информация за изборния развой с ЦИК, кметовете на общини и регионалните шефове. От 7 май пък проработи специфична телефонна линия и имейл адрес, на който жителите ще могат да подават своите сигнали за нарушавания.

" С оглед на трите почивни дни преди изборите е основана спомагателна организация за бързото обслужване на българските жители, които пътуват и се прибират, с цел да упражнят правото си на глас ", разясни вътрешният министър.

Младен Маринов заяви, че до този миг и формирано и едно бързо произвеждане против мъж от Добричкото село Крушари, който с камък е счупил стъкло на клуб на една от политическите партии там, поради залепените плакати.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР