С постановление на Министерски съвет е приета наредба за структурата

...
С постановление на Министерски съвет е приета наредба за структурата
Коментари Харесай

Как се определят допълнителните възнаграждения върху заплатата

С разпореждане на Министерски съвет е призната разпоредба за структурата и организацията на работната заплата. Това показва общественият министър Иванка Шалапатова в отговор на депутатски въпрос по отношение на това по какъв начин се дефинират спомагателните хонорари върху главната заплата. Според наредбата работната заплата се състои от:

Основна работна заплата

Допълнителни трудови хонорари, избрани в Кодекса на труда или в групов трудов контракт

Други трудови хонорари

Видовете спомагателни хонорари, които се изплащат наложително на служащия, включват и тези за научна степен „ лекар “ и „ лекар на науките “. В трудовия контракт се дефинират главното и спомагателните трудови хонорари с непрекъснат темперамент, каквито са и тези за научна степен, изяснява общественият министър.

Тя прецизира, че заплащането е и въпрос на договаряне сред служащия и работодателя. В наредбата категорично е планувано, че с групов трудов контракт, с вътрешни правила или с самостоятелен контракт могат да се дефинират по-високи размери на спомагателните трудови хонорари, избрани в нея.

Поради това няма спънка да се дефинира и по-висок размер на в допълнение възнаграждение за научна степен, когато е реализирана такава договореност в самостоятелния или груповия трудов контракт, или работодателят реши по този начин, добавя Шалапатова.

Законът не слага ограничавания по отношение на оптималните равнища на договаряне, като задачата е компании и чиновници да могат да договорят по-добри условия без намесата на страната.

Кой и по какъв начин дефинира коя категория труд работим

Това демонстрират и данните на Националния институт за помиряване и арбитраж, съгласно които размерите на контрактуваното в допълнение заплащане за степен „ лекар “ се покачва доста от 2017 до 2022 година, като междинният размер пораства от 100% на 132,8% от минималния, очакван в наредбата.
 istock istock
За предходната година минималният контрактуван размер на това в допълнение заплащане е 30 лв.,  а оптималният – 600 лв.. Подобни са и сумите за степен „ лекар на науките “, като минималната е 60 лв., а оптималната 950 лв., оповестява министърът.

За повече финансови вести и други потребни препоръки, по отношение на персоналните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, с цел да не пропуснете нищо забавно от Pariteni.bgПо тематаДва разновидността за минимална заплатаС какъв брой се подвига заплатата, в случай че работите в огромния град заплата в допълнение заплащане научна степен .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } КоментариВход-->
Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие. Коментирайте на кирилица!
-->  
СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР