С постановление на Министерски съвет бяха отпуснати средства в размер

...
С постановление на Министерски съвет бяха отпуснати средства в размер
Коментари Харесай

Министерски съвет отпусна 700 000 лева на община Свищов за подобряване на градска жизнена среда

С разпореждане на Министерски съвет бяха отпуснати средства в размер на 700 000 лв., за осъществяване на общински план за градска витална среда в Свищов.

С отпуснатите средствата ще продължи облагородяването на шест улици, за които по-рано тази година държавното управление отпусна пари за замяна на водопроводната мрежа. След като бъде сменен водопроводът им, напролет, обезпечените средства ще бъдат вложени за възобновяване и преасфалтиране на настилките, както и за облагородяване на междублоковото пространство в ж.к. „ Химик “.

Подмяната на водопроводната мрежа на ул. „ Люлин “ е от извънредно значение за Свищов, тъй като там вървят 4 съществени водопровода. С решение на „ ВиК Йовковци “ те ще бъдат напълно сменени, след което улицата ще бъде преасфалтирана по цялото ѝ продължение.

Кметът на Свищов Генчо Генчев акцентира, че отпуснатите средства са значими за възстановяване инфраструктурата на града и благодари на държавното управление, в лицето на премиера Бойко Борисов и на народните представители Цветан Цветанов, и Станислава Стоянова, които за следващ път демонстрираха схващане и демонстрираха ангажираност към развиването на Свищов.

„ Средствата, отпуснати ни поетапно през годината дават опция за една поредност в дейностите при възобновяване на градската инфраструктура и приказва за положителната работа сред държавно управление, народни представители, и локална власт. Надявам се това да продължи и пред новата 2019 година! “, добави Генчо Генчев.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР