С поста си се раздели директора на ОД на ДФ

...
С поста си се раздели директора на ОД на ДФ
Коментари Харесай

Освободиха от поста директора на ДФ Земеделие в Смолян

С поста си се раздели шефа на ОД на Държавна фирма " Земеделие " в Смолян Денислав Костов. Пред " Марица " той съобщи, че ще си търси правата по правосъден път.

" На 22-ри юни ме извикаха при изп. шеф Борис Михайлов в София. Той ми сподели, че не познава мен и работата ми, нищо персонално, само че би трябвало да не съм шеф на Областната дирекция. Предложи ми компромис - да ме оставят специалист, с цел да оказвам помощ на новия шеф, само че да не се греша в работата му. Отказах и ми предложи по взаимно единодушие да се разделим. Казах, че не съм направил нищо и не мога да се съглася по подобен метод да ме освободят или намалят. Тогава съобщи, че са ми трансформирали длъжностната характерност и на тази база ме освобождават. Тази служба се води висша държавна служба и за нея има точни условия, на които давам отговор. Според новата длъжностна характерност, която в този момент ми обявиха, би трябвало да имам висше юридическо обучение с земеделска устременост, каквото и да значи това. Аз имам висше икономическо обучение и съм европейски специалист по селските региони. Тръгнал съм преди 11 години от най-ниското ходило като специалист и с помощта на работата ми съм стигнал до поста шеф, след конкурс ", сподели 38-годишният Костов.

Той е безапелационен, че ще си търси правата по правосъден път. " Сега съм задължен да повеждам дело, тъй като метода, по който се случват нещата е доста противен и гнусен. Разбирам да кажат, че ми нямат доверие, ще го схвана, само че няма претекстове за моето освобождение, не излиза наяве на база на чие решение. Жалкото е, че безусловно си дадох здравето в работата, живял съм с проблемите на хората, и в един миг, тъй като съм от ГЕРБ, ме освобождават ", разяснява Костов.

Той е общински консултант в Общински съвет - Смолян и на парламентарните избори през април т.г. беше в листата на ГЕРБ.

Костов насочи прощални думи към сътрудниците си обществено в обществените мрежи.

Освободена от поста е и Иванка Георгиева-директор на ОД " Земеделие "
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР