С пост във Facebook Стефан Янев обяви новия си политически

...
С пост във Facebook Стефан Янев обяви новия си политически
Коментари Харесай

Янев обяви новия си политически проект с пост във Facebook

С пост във Фейсбук Стефан Янев разгласи новия си политически план. Той е наименуван „ Български напредък ". Събранието за учредяването му ще се състои на 5 май.

Ето и цялостният текст на поста на Янев

" Скъпи сънародници,
Дойде времето да заявим ясна и безапелационна позиция по отношение на нелеката обстановка, в която се намира страната ни, както във вътрешнополитически проект, по този начин и предвид на комплицираната геополитическа конюнктура. Всички ние би трябвало да дадем тази оценка, като жители и българи, с ясното схващане за историческата отговорност, която носим за бъдещето на България и на идните генерации.

За никого не е загадка, че страната ни се намира в дълбока рецесия. Криза, която намира своите проявления във всяка една сфера от обществено-икономическия живот.

Изправени сме пред демографска злополука, която се явява съществена опасност за националната ни сигурност, застрашавайки самото физическо битие на българската страна.
Икономиката не действа пълноценно. Няма предвидимост във връзка с разпоредбите. Липсват подобаващи условия за развиване и реализация на частната самодейност. Доходите не престават да бъдат унизително ниски, а високите равнища на инфлация ги обезценяват още повече. Ставаме все по-бедни, а животът – все по-скъп.

Социалната система е пред колапс. Здравеопазването остава недостъпно за доста български жители, които на процедура са лишени от здравна грижа. Образователната система е неефективна и действа безредно, като продължава да е изцяло несъответстваща на условията на стопанската система и бизнеса.

Корупцията е пуснала дълбоки корени в политическата и икономическата система на страната. Корупционната среда подкопава политическата ни система, устоите на нашата народна власт, като я прави неработеща и неефективна.

България се намира в съвсем непрекъсната полтитическа рецесия от години. Основните институции не действат съгласно упованията на българските жители. Показателно в това отношение е редовно ниското доверие, с което се употребяват главните органи на държавната власт. Налице е рецесия в представителните функционалности на политическите партии. Наблюдава се извънредно тревожна наклонност за увеличение на политическата незаинтересованост. Няма свястно политическо водачество. Няма достоверен политически хайлайф.

Страната ни се нуждае от нова вероятност, от нов модел на политическа връзка и взаимоотношение, от реализиране на необятно публично единодушие по основни национални цели и цели.

Изправени пред всички тези провокации, ние към този момент не можем да стоим безучастно! Време е да се събудим. Време е, в качеството ни на дейни жители, да поемем отговорност за ориста на личната ни нация и страна. В тази връзка, аз и група мои съидейници, взехме решение да сложим началото на нова политическа групировка, която нарекохме „ БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД “!
Защо „ БЪЛГАРСКИ “?!

Защото България е нашата Родина! Защото нашата отговорност е пред България и пред бъдещето на българските деца! Защото България е страна с хилядолетна история, съумяла да резервира своето име през превратностите на времето. Наш дълг е да продължим да го отстояваме и отсега нататък!

Защо „ ВЪЗХОД “?!

Защото е извънредно време да спрем да приказваме за „ непоклатимост “ и „ резистентност “! Стабилност и резистентност на какво?! На мизерията?! На ниските приходи?! На унизеното ни национално достолепие?! На обществения разпад?! На имитацията на народна власт?!

Време е да заговорим за ново начало! Време е да си кажем, че безвремието, в което живеем и което ни е приковало на дъното, би трябвало да завърши. А това може да стане единствено тогава, когато спрем да мислим, че безобразията на компрометирания политически хайлайф са наша орис, против която сме безсилни. Време е да приемем, че не заслужаваме нищо по-малко от непрестанно развиване напред. Време е да приемем, че заслужаваме ВЪЗХОД!

Ето за какво, според използваните разпореждания на Закона за полтическите партии, привикваме заседание на Инициативния комитет на Политическа партия „ Български Възход “ на 05.05.2022 година от 10.30 часа в конферентната зала на „ Гранд Хотел София “. На него ще приемем учредителна декларация, в която ще залегнат главните правила и цели на нашата групировка и всъщност ще съставлява първото деяние по учредяването на Политическа партия „ Български Възход “, предхождащо провеждането на учредително заседание, което ще да бъде свикано в границите на законоустановения период.

Нашата идея е за повече правдивост, за същинска народна власт, за суверенитет и национално достолепие! Нашата идея е България! Можем да успеем единствено дружно ".

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР