С пост във Facebook бившият служебен премиер и бивш министър

...
С пост във Facebook бившият служебен премиер и бивш министър
Коментари Харесай

Стефан Янев обяви името на партията си - „Български възход

С пост във Фейсбук някогашният длъжностен министър председател и някогашен министър на защитата в кабинета " Петков " Стефан Янев разгласи новия си политически план. Той е наименуван „ Български напредък ". Събранието за учредяването му ще се състои на 5 май.

" За никого не е загадка, че страната ни се намира в дълбока рецесия. Криза, която намира своите проявления във всяка една сфера от обществено-икономическия живот ", написа той в обявата си и добавя, че страната ни е изправена пред демографска злополука, " която се явява съществена опасност за националната ни сигурност, застрашавайки самото физическо битие на българската страна ".

След това той изброява проблеми в стопанската система, обществената система и опазването на здравето.

" Корупцията е пуснала дълбоки корени в политическата и икономическата система на страната. Корупционната среда подкопава политическата ни система, устоите на нашата народна власт, като я прави неработеща и неефективна ", безапелационен е Янев.

По думите му главните институции не действат съгласно упованията на българските жители. " Показателно в това отношение е редовно ниското доверие, с което се употребяват главните органи на държавната власт.

Налице е рецесия в представителните функционалности на политическите партии. Наблюдава се извънредно тревожна наклонност за увеличение на политическата незаинтересованост. Няма свястно политическо водачество. Няма достоверен политически хайлайф ", добавя още той,

И разяснява, че страната ни се нуждае от нова вероятност и нов модел на политическа връзка. Страната ни се нуждае от нова вероятност, от нов модел на политическа връзка и взаимоотношение, от реализиране на необятно публично единодушие по основни национални цели и цели.

" В тази връзка, аз и група мои съидейници, взехме решение да сложим началото на нова политическа групировка, която нарекохме " Български напредък ", написа някогашният министър председател и изяснява за какво е определено името: " Защо " Български "?

Защото България е нашата Родина! Защото нашата отговорност е пред България и пред бъдещето на българските деца! Защото България е страна с хилядолетна история, съумяла да резервира своето име през превратностите на времето. Наш дълг е да продължим да го отстояваме и отсега нататък!

Защо " Възход "?

Защото е извънредно време да спрем да приказваме за „ непоклатимост “ и „ резистентност “! Стабилност и резистентност на какво?! На мизерията?! На ниските приходи?! На унизеното ни национално достолепие?! На обществения разпад?! На имитацията на народна власт?!

Време е да заговорим за ново начало!

Време е да си кажем, че безвремието, в което живеем и което ни е приковало на дъното, би трябвало да завърши. А това може да стане единствено тогава, когато спрем да мислим, че безобразията на компрометирания политически хайлайф са наша орис, против която сме безсилни.

Време е да приемем, че не заслужаваме нищо по-малко от непрестанно развиване напред. Време е да приемем, че заслужаваме ВЪЗХОД! "
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР