С пост в социалната мрежа първата дама Десислава Радева коментира

...
С пост в социалната мрежа първата дама Десислава Радева коментира
Коментари Харесай

Първата дама хвърли повече светлина около предстоящото си посещение в Лондон

С пост в обществената мрежа първата дама Десислава Радева разяснява идното си посещаване в Лондон, за което обаче тя не е била предизвестена от институциите. По думите й, " един чиновник на Мисията ни в Лондон, несъмнено от престарание, решил да драсне покана от нейно име до който сметне за добре и с тематика, която му звучи задоволително респектиращо и в това време дипломатично, без да си направи труда да пита или най-малко осведоми нито администрацията на президента, нито мен - " канещата ", декларира Десислава Радева, представена от Блиц.

Припомняме, че през вчерашния ден излезе информация, че брачната половинка на президента Румен Радев ще се срещне с представители на българската общественост във Англия. Информацията пристигна от публикувана от българското посолство в Лондон покана измежду българската общественост на Острова, чийто текст гласи, че госпожа Радева ще посети Лондон на 17 октомври и в качеството си на първа дама ще вземе присъединяване в диалози на територията на българското посолство в Лондон. Поканата бе отправена по електронната поща до български интелектуалци, публицисти, неправителствени организации, предприемачи и експерти, живеещи и работещи на Острова. По непотвърдена информация от прессекретариата на президента, по същото време президентът щял да бъде признат от кралица Елизабет II. Ето по какъв начин разяснява протичащото се Десислава Радева: " Terminal 3, благодаря, че ме осведомихте за срещата ми с " изявени представители на българската общественост в Обединеното кралство - интелектуалци, публицисти, неправителствени организации, предприемачи и експерти ".

Бях мощно впечатлена и от тематиката - " развиването на духовните връзки сред България и Обединеното кралство ". За малко изпаднах в трогване какъв потенциал съм. Даже започнах да си приказвам на " Вие ". Но се сетих, че пребивавам в България. Затова и не ме учуди, че " новината " с подготвеност и някак доброжелателно бе споделена от редица други " осведомителни " уеб сайтове. Утре чакам да я прочета в пресата. А с повече шанс току виж попаднала и в народен ефир. Да, " Мисия Лондон " е чудесна книга с доста хубава екранизация. Жилеща ирония, присмиване и фино възприятие за комизъм... Макар да одобрявам Алек Попов повече със " Сестри Палавееви ", във втората част на която се снабдих с доста обичан воин - бай Ангел, в който припознах много хора. Но това са детайлности. Думата ми е за Мисия Лондон.

В днешни дни. Един чиновник на Мисията, несъмнено от престарание, решил да драсне покана от мое име до който сметне за добре и с тематика, която му звучи задоволително респектиращо и в това време дипломатично, без да си направи труда да пита или най-малко осведоми нито администрацията на президента, нито мен - " канещата ". Длъжна съм да споделя следното: когато съпровождам президента в чужбина в действителност върша срещи с българи - представители само на българските учебни заведения там или на организации, съхраняващи и популяризиращи българските обичаи и просвета. Срещите са неофициални. Нося образователни пособия, книги, спомагам с каквото мога. На такива срещи участват не повече от двадесет индивида. Правим ги директно преди срещата на президента с българската общественост. Така е било, по този начин и ще бъде отсега нататък. Всякакви други трактовки са лъжа или тенденциозен опит посредством мен да се злепостави президентът. И за край - към този момент бях вкарана в еднакъв сюжет още през месец януари, тази година, при визитата на президента в Брюксел. " Мисия Брюксел " също е положително заглавие за книга. Но, за жал на мнозина, без " истерично самовлюбената жена на български общественик " (по Л.Дилов-син). "

   
 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР