С последните законодателни промени, които настъпиха в САЩ, ние от

...
С последните законодателни промени, които настъпиха в САЩ, ние от
Коментари Харесай

„Туморът, който се хранеше с мен“: неизказаната история на Бриджит Бардо

С последните законодателни промени, които настъпиха в Съединени американски щати, ние от Edna скърбим дружно с всички хора, чийто избор над тялото им е лишен или е в заплаха.

Затова през днешния ден взехме решение да ви споделим една трагична история, която остава премълчавана. Историята на великата Бриджит Бардо, такава каквато е.

Всеки знае за безграничната обич на Бриджит Бардо към животните, изключително към кучетата. Дори е казвала, че те са по-добри от хората . И, наподобява, даже по-добри от единствения ѝ наследник, към който французойката не е изпитвала особени усеща от самото му раждане.

Щом 25-годишната актриса Бриджит Бардо схванала, че е бременна, незабавно се пробвала да откри доктор, който да извърши аборт. Но във Франция сходни интервенции били неразрешени, тъй че никой не се осмелявал да поеме такава отговорност. Актьорът Жак Шари бил бащата на детето, по тази причина убедил актрисата да се омъжи за него.

Но не бъркайте тази история с приказка, нито Жак Шари с принц на бял кон.

В записките ѝ „ Инициалите на Б. Б. “ актрисата написа, че не е обичала артиста и кино продуцент Жак Шарие толкоз мощно, че съществено да желае да живее дружно с него.

Но се е страхувала да остане сама с детето в ръцете си. Тя се е пробвала по всевъзможен метод да прекъсне нежеланата бременност. Още щом е схванала, почнала да се удря мощно с юмруци в корема, с цел да провокира импровизиран аборт. Молила е персоналния си доктор за морфеин, само че не е могла да прекъсне бременността в клиника, тъй като, както към този момент споменахме, във Франция те са били неразрешени до 1975 година

 Бриджит Бардо Getty

Цялата вяра на актрисата останала в лекаря, който бил подготвен да ѝ направи интервенция. Но и тук нищо не се случило - експертите отказали да създадат процедурата, даже и против милиони.

„ Не бях подготвена да стана майка по никакъв метод. “

Тя разкрива, че е правила и други опити, като това да се хвърли надолу по стълбите, от обезсърчение, че принудително би трябвало да стане майка.

Когато оферират на бременната Брижит да играе във кино лентата „ Истината “, тя е на седмото небе, тъй като ролята е трагична и може да окаже благотворно въздействие върху по-нататъшното развиване на кариерата ѝ. Но брачният партньор ѝ Жак бил гневен и се опитал да ѝ забрани да играе във филми. Мъжът скъсал сюжета и заключил Брижит в стаята ѝ. Тогава я връхлитат най-страшните мисли и тя сграбчва опаковката с приспивателни.

„ Исках да се освободя - във всеки смисъл на думата, - желаех и не можех, тъй като бях пленница на прекомерно известното си име и собственическата природа на Жак, пленница на тялото си, на лицето си, на детето си “, написа Бардо за оня съдбоносен ден, когато гълтам всички налични хапчета.

Красавицата крачи по линията сред живота и гибелта в продължение на седмицата, само че въпреки всичко се измъква след опит за самоубийство. Междувременно връзките ѝ с Жак Шарлие се утежняват.

Всеки път, когато актрисата се пробва да излезе от вкъщи си, брачният партньор ѝ я възпира. Жак и не разрешава да напусне къщата и даже ползва физическо принуждение.

Актрисата не можела да отиде в болничното заведение, поради дебнещите фотографи, по тази причина било решено да се оборудва родилно поделение непосредствено в жилището.

К огато на 11 януари 1960 година се ражда бебето Никола, майка му моли да бъде взето незабавно:

„ Отхвърлих детето си! Той беше като израстък, който се хранеше с мен, който носех в подутото си тяло и чаках толкоз дълго благословения миг, когато най-сетне ще ме отърват от него. “

Заради това, че е душевен нестабилна и извънредно травматизирана, се е наложило Никола да бъде отгледан от родителите на Жак Шарлие , което раздрало връзката сред Бриджит и сина ѝ за дълги години напред. Бриджит се пробва да възвърне връзките си с Никола през 90-те, само че той не желаел какъвто и да е било контакт. По-късно той съумява да ѝ елементарни и да се свърже още веднъж с нея.

„ Никола има дълбока рана в себе си. Отношенията ни, макар че сме близки със сина си от доста години, страдат от липса на ежедневна непосредственост и взаимно схващане “, споделя Брижит в едно от интервютата си.

Въпреки че и до ден сегашен връзките им не са идеални, Бриджит споделя, че обича сина си.

Споделяме тази история с вас, не с цел да демонизираме Бриджит, а с цел да покажем каква може да бъде действителността за доста хора, когато майчинството е наложено принудително. Една жена може да бъде същински любяща майка, когато сама е решила да поеме по този път. Насилието и отнемането на човешки права, може да докара до болежка, раздрани фамилии, разрушени фантазии и ориси. Нека създадем по този начин, че правото на избор да остане неприкосновено за всеки един човек по света.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР