СПощенско известие!“ продължава филишг схемата от името на Български пощи“.

...
СПощенско известие!“ продължава филишг схемата от името на Български пощи“.
Коментари Харесай

Пощенско известие.. но от Танзания – името на “Български пощи“ отново замесено във фишинг схема

С„ Пощенско уведомление! “ продължава филишг схемата от името на „ Български пощи “. Злоупотребата, която работи от месеци, прави за събиране на персонални чувствителни данни. Чрез разнообразни известия с лъжливо наличие, консуматори биват прилъгвани да споделят банкова информация за себе, която след това евентуално ще се употребява за точене на средства.
Прочетете още
„ Вашата пратка е пристигнала в нашия склад и не може да бъде изпратена заради неверна адресна информация, апелирам, попълнете още веднъж точната адресна информация, ние ще я изпратим в границите на 24 часа “, написа в известие от името на БГ Пощи, само че изпратено от частен номер – „ +255 677 347 900 “. Справка сочи, че номерът е от Танзания.



След отваряне на линка, възложен с края на известието, получателят бива препратен към интернет страница. Оттам се отваря друго поле, където бива подканен да вкара спомагателни данните на банкова карта. Чрез при въвеждането им е допустимо да получателят да стане жертва на машинация посредством източване на средства.



Припомняме, че от месеци от „ Български пощи “ предизвестяват за измамата и уведомяват, че до тях постъпват десетки сигнали от консуматори. Най-често те получават информация, че имат пратка, като от време на време се показва случаен номер, и би трябвало да заплатят избрана сума за нейното приемане, освобождение от митница, поправяне на адрес, пренасочване на пратка заради отсъстващ адресат. За осъществяване на услугата е належащо да дават персонални данни от банкова карта и други.

От „ Български пощи “ ЕАД припомнят, че дружеството не събира онлайн такси, нито изисква персонални данни или данни от банкови карти, а документ за идентичност се дава единствено на място в офисите им.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР