С посаждането на седем Дръвчета на мира и хармонията, българският

...
С посаждането на седем Дръвчета на мира и хармонията, българският
Коментари Харесай

Посадиха дървета на хармонията в училища в Пловдив и Крумово

С посаждането на седем " Дръвчета на мира и хармонията ", българският тим на интернационалната щафета " Пробег на мира ", отбелязва 35-годишнината от основаването на най-мащабната и най-продължителна всеобща демонстрация, отдадена на мира и доброжелателството.

На 27-ми април 1987 година радетелят за мир Шри Чинмой дава началото на тази световна самодейност с ясното просветление, че спортът е мощно средство за създаване на по-хармоничен и обединен свят. Духът на обич, естетика и единение, с който е напоен Пробегът, допира сърцата на всички участници в него. Горящ Факел на мира минава от ръка на ръка, от сърце към сърце, от град на град, от страна към страна, от континент на континент, с цел да съобщи фантазиите и очакванията в една обща вълна на другарство и доброжелателност на дребни и огромни, на държавни глави и хора от разнообразни сфери на изява.

С културна стратегия и гала по посаждане на Дърво на мира и слагане на паметна плоча на 28-ми април Частно учебно заведение " Дружба “ в Пловдив и ОУ " Христо Ботев “ в с. Крумово. ще посрещнат българския тим, а на 29-ти април щафетата поемат пловдивските учебни заведения ОУ " Душо Хаджидеков “, СУ " Любен Каравелов “, СОУ " Цар Симеон Велики “, СУ " Св. Паисий Хилендарски “ и ОУ " Стоян Михайловски “.

" Мирът е непрекъснато растящо дърво “  - споделя Шри Чинмой. Така всяко Дърво на мира ще ни припомня, че мирът се корени в земята, само че се стреми към небето.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР