С поредица от тържествени откривания и рязане на ленти премина

...
С поредица от тържествени откривания и рязане на ленти премина
Коментари Харесай

След повече от 50 години една от централните улици в Благоевград вече е ремонтирана

С поредност от тържествени откривания и рязане на ленти мина днешния ден в Благоевград. Кметът на града доктор Атанас Камбитов дефинитивно откри два от най-големите строителни обекта на последната година в града - ул. Марица и велоалея.
Първото разкриване беше точно на централната улица в града. Ремонт по нея не е юридически от повече от 50 години , а благоевградчани постоянно се оплакваха от неприятното й положение. Не добре поддържани тротоари, дупки и неприятна инфраструктура превръщаха " Марица " в същинска пъкъл за водачите - до през днешния ден, когато към този момент всичко е променено. Проектът започва през ноември 2016 година, като средствата за него за от оперативна стратегия и отчасти съфирансиране от общината. " Прави ми усещане, че през днешния ден тук са жители, общественици, живущите от блоковете пред мен, само че ги няма тези, които плюеха, няма ги тези, които обясняваха, че този план е непотребен, че не се прави добре. Е, запитвам ги къде са в този момент, с цел да дойдат да видят крайните резултати и постигнатите цели? " - съобщи Камбитов в пламенна тирада, до момента в който прерязваше лентата на улицата. Той благодари както на общинската администрация за положителното съдействие, по този начин и на благоевградското ВиК, които също ремонтираха своята мрежа по улицата в период.
Вторият обект, на който Камбитов и сътрудниците му отидоха, е велоалеята, която свързва основните булеварди от централната градска част в Благоевград. Обектът още веднъж е част от европрограма и с неговото осъществяване се освободиха зони за паркиране за жителите и гостите на града.
" Това е показателно по какъв начин работи Общината- за един ден откриваме 2 обекта. Някои откриват за една година толкоз. Колкото за обекта- виждате колоездачите се движат, употребяват се всеобщо от младежи, поставихме и пейки, които също се употребяват доста. Имаме концепция да надградим плана и с външно финансиране да купим колела, които да се употребяват от жителите по съответния ред, по образец на доста европейски градове " - съобщи Камбитов. След приключването и на тази велоалея, общината към този момент може да се похвали с над 3 км. мрежа за колоездачи . Така се облекчава превоза и трафика в града, а и се реализират задачите за основаването на екологична среда.
Освен двете огромни и тържествени откривания на нови обекти, през днешния ден стартира и акцията за събиране на акумулатори и батерии, за която Actualno.com към този момент писа. Инициативата е на общината в партньорство с месни компании, като се провеждат пунктове, на които всеки може да остави: медикаменти, домашен уреди, акумулатори, нечисти опаковки и други рискови боклуци. Целта е посредством осъществяване на акцията жителите на община Благоевград да бъдат улеснени, а околната среда да бъде предпазена от нездравословното въздействие на отпадъците.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР