С поредица от събития във Висшето военновъздушно училище Георги Бенковски“

...
С поредица от събития във Висшето военновъздушно училище Георги Бенковски“
Коментари Харесай

Министърът на отбраната открива днес първото хеликоптерно летище за обучение и оперативна база за спешна медицинска помощ по въздуха във ВВВУ „Г. Бенковски“

С поредност от събития във Висшето военновъздушно учебно заведение „ Георги Бенковски “ (ВВВУ) Долна Митрополия ще бъдат маркирани 115 години от провъзгласяването на Независимостта на България. На 22 септември ще се проведат церемониален обред по случай откриването на първото лицензирано хеликоптерно летище за образование на курсанти и оперативна база за незабавна здравна помощ по въздуха; връчване на лицензи на курсантите-пилоти, приключили първи авиационен стаж; разкриване на Шестата национална въздушна обиколка на България и Ден на отворените порти във ВВВУ.
На събитията ще участва министърът на защитата Тодор Тагарев, който ще открие първото лицензирано хеликоптерно летище за образование на курсанти за потребностите на Военновъздушните сили (ВВС), Военноморските сили (ВМС) и Министерство на вътрешните работи и оперативна база за незабавна здравна помощ по въздуха (Helicopter Emergency Medical Service - HEMS). Ще участват още представители на институции и ведомства с отношение към повишение качеството на образователния развой във висшето военно учебно заведение и активността по HEMS.
На хеликоптерното летище ще кацнат вертолет Bell-206 от 24-а Авиационна база - Крумово - Военновъздушни сили, вертолет AS 565MB PANTHER от Морска вертолетна Авиобаза „ Чайка “ - Военноморски сили и вертолет AGUSTA от структурата на Министерство на вътрешните работи, Главна дирекция „ Гранична полиция “. С вертолет PANTHER ще бъде направена проява на превозване на потърпевш. На откриването на летището свещеници от плевенски храмове ще отслужат водосвет.
Осем курсанти от специализация „ Летец-пилот “ трети курс ще получат лиценз (бревет) за приключен първи авиационен стаж през 2023 година
За поредна година от летище Долна Митрополия ще бъде даден стартът на самолети от леката авиация, участващи в Шестата национална въздушна обиколка на България. Организатори на обиколката са Фондация „ Български военновъздушни сили “ и нейни сътрудници. Очаква се над 10 самолета да се включат в обиколката.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР