С поредица от празнични прояви утре в Мездра и в

...
С поредица от празнични прояви утре в Мездра и в
Коментари Харесай

Мездра и села от общината честват 3 март с празнични прояви

С поредност от празнични прояви на следващия ден в Мездра и в съставни села на общината ще бъде празнуван Националният празник на Република България - 3 март, оповестиха от общината в железничарския град.
Тържеството в Мездра е от 9.30 часа на градския площад. Празничната стратегия включва издигане на знамената на Република България, на Община Мездра и на Европейския съюз, слово на кмета на общината Иван Аспарухов, литературно-музикална комбинация на Група за художествено слово, Група „ Приказен свят”, Вокална група „ Детски свят “ и мажоретен състав към Център за поддръжка за личностно развиване и поднасяне на венци и цветя пред паметника на починалите във войните за национално избавление и обединяване.
В 10.10 часа публично ще бъде намерено 20-ото, юбилейно издание на Републиканския шосеен пробег „ 3 март “, в който ще вземат присъединяване спортисти от цялата страна. Награждаването на призьорите в кроса е в 12.30 часа.
144-ата годишнина от Освобождението на България от турско иго ще бъде маркирана и в с. Моравица. Програмата планува автошествие по улиците на селото, което ще тръгне в 10.30 часа, тематичен рецитал на ученици на локалната детска градина и на ОУ „ Васил Кънчов “, поднасяне на венци и цветя пред войнишкия монумент и пресъздаване на „ живи картини “ от Освобождението от членове на Национален съюз „ Единение “.
Денят на Свободата - 3 март, ще празнуват взаимно жителите на селата Зверино, Игнатица и Оселна. В 10.30 часа от читалището в Зверино ще тръгне литийно шествие, а от 11 часа на стадиона в най-голямото село в общината ще стартира празнична стратегия с присъединяване на възпитаници от СУ „ Св. Климент Охридски “, на Ансамбъл „ Мездра “ и на Литаковската духова музика. За четвърти път родолюбци от региона на Искърското дефиле ще се причислят към общобългарската самодейност „ Пробуждане с хоро “, проведена за седма поредна година у нас и в чужбина от Сдружение „ Азбукари “.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР