С попадението си във вратата на Берое тази вечер асът

...
С попадението си във вратата на Берое тази вечер асът
Коментари Харесай

Марселиньо пренаписа историята, вече е най-резултатният чужденец в Първа лига

С попадението си във вратата на Берое довечера асът на българския първенец Лудогорец - Марселиньо, пренаписа част от историята на българския футбол. Бразилецът записа за 57-ми път името си измежду голмайсторите, като по този метод остави зад тила си своя съотечественик Маркиньос и се трансформира в най-резултатния чужденец, подвизавал се в България.

33-годишният южноамериканец, който у нас е играл само за “орлите”, има 171 мача в Първа лига, което значи, че бележи тъкмо по един път на три мача. Иначе за разградчани има 243 мача и 73 гола във всички шампионати. Далеч повече мачове пък са били нужни на Маркиньос, с цел да осъществя своите 56 гола - 244.

Освен това някогашният национал е носил екипите на цели пет тима у нас - Беласица (17 гола), ЦСКА (19 гола), Локомотив София (17 гола), Пирин Благоевград (2 гола) и Монтана (1 гол). Маркос е един път първенец на България с ЦСКА (2008), до момента в който Марсело цели шест пъти досега с Лудогорец (2012, 2013, 2014, 2015, 2016 и 2017).

Към момента единствената действителна опасност за върха на Марселиньо по подигравка на ориста идва точно от Разград. Там водещият изпълнител на отбора Клаудиу Кешерю, който през предишния сезон осъществя цели 22 попадения, има на сметката си 41 гола в 64 мача досега. В случай че румънският национал преподпише с " орлите ", нищо чудно още следващата година достижението на Марсело да бъде “счупено” от северния ни комшия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР