С поне 11% ще бъде по-скъп природният газ от утре,

...
С поне 11% ще бъде по-скъп природният газ от утре,
Коментари Харесай

По-скъпо синьо гориво от утре - с колко скача цената през зимата?

С най-малко 11% ще бъде по-скъп природният газ от на следващия ден, каквато поръчка даде в средата на месеца публичният снабдител. По-късно  " Булгаргаз " предизвести, че скокът може да е по-голям поради продължаващото нарастване на интернационалната борсова цена.
Прочетете още
В студените месеци оранжериен производител в Пловдивско заплаща на месец стотици хиляди левове за газ.

„ Януари, февруари и март – по 250 хиляди лв. ни е сметката единствено за отопление “, споделя Веселин Велев, притежател на оранжерии.

Земеделският собственик има 50 декара зеленчуци. Признава, че бизнесът му мъчно ще оцелее без помощ от страната.

„ Поради скъпите горива изтегляме производството обратно. Преди 3-4 години, в случай че сме почвали да сеем разсада декември, в този момент към този момент сме на януари месец разсадите “, уточни той.

Природният газ в Европа скочи с повече от 25% за седмица до 49 евро за мегаватчас. У нас в средата на октомври „ Булгаргаз “ предложи 67,27 лв. за мегаватчас без такса за достъп, транспорт, данък и Данък добавена стойност.

Утре Булгаргаз ще оповести финалното си предложение, а регулаторът ще направи калкулации и ще утвърди цената на синьото гориво, която ще влезе в действие също от на следващия ден, съобщи БТВ. 
 
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР