С помощта на специален математически модел ще бъде пресметнато какъв

...
С помощта на специален математически модел ще бъде пресметнато какъв
Коментари Харесай

Математиката идва на помощ, за да върне р-то на Гаф Игнатиев

С помощта на специфичен математически модел ще бъде пресметнато какъв е шансът да се появят нови недостатъци по столичната ул. " Граф Игнатиев ", съобщи в. " 24 часа ".
Моделът ще бъде създаден от УАСГ, като екип от университета ще прави изчисленията - дали количеството положени материали е задоволително, с цел да подсигурява издръжливост.
" Искаме да сме сигурни, че в бъдеще още веднъж няма да се появи някакъв проблем с настилката. Изчисленията ще са за цялата улица, а освен за секторите, по които има недостатъци ", изясни зам.-кметът по превоза Дончо Барбалов.
До края на вчерашния ден проектантите трябваше да предложат техническо решение за проблематичните сектори. След това до няколко дни изпълнителят ще би трябвало да в профил дефектите за своя сметка.
От Българска социалистическа партия сложиха въпрос и за фалшив ремонт на 70-о учебно заведение в регион " Връбница ". Става дума за едно от 26-те учебни заведения в столицата, които се модернизират напълно с европейски средства. Ремонтът на 70-о учебно заведение коства 1,6 млн. лева, а реализатор е " Мега хидрострой " ЕООД. Тя е спечелила поръчката и за възобновяване на още едно учебно заведение в " Надежда ".
Съставени са 18 констативни протокола за некачествени действия, сподели кметицата Йорданка Фандъкова. Един от периодите за отстраняването им е бил 31 март. При инспекция по-късно е открито, че дефектите не са поправени, и е наложена наказателна клауза по 500 лева на ден. Следващата инспекция ще е на 20 юни. Според Фандъкова по всяка възможност ще се стигне до преустановяване на контракта и като се изключи че компанията няма да получи никакви средства за осъществените действия, ще ѝ бъде наложена и 230 000 лева санкция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР