С помощта на определени модификации учените са научили бактериите да

...
С помощта на определени модификации учените са научили бактериите да
Коментари Харесай

Нова технология за ефективно унищожаване на рака с помощта на обикновени бактерии

С помощта на избрани модификации учените са научили бактериите да притеглят имунни кафези в тумора, с цел да го унищожат. Те демонстрираха, че този метод работи сполучливо към този момент при лабораторни мишки, което открива нови благоприятни условия за просто и безвредно лекуване на другите типове рак при хората.

Някои типове бактерии могат да се развъждат в туморите. Знаейки тази специфичност, учените от Колумбийския университет се пробват да разработят бактериална антитуморна тактика, която да противодейства на развиването на рака.

Използван е вариант на бактерията E. coli, който е модифициран по подобен метод, че да притегля Т-убийците и дендритните кафези – това е реализирано посредством прибавянето на сигнални протеини на имунната система (хемокини), които способстват за въвличането на имунните кафези в туморната среда. В резултат на това задействаните дендритни кафези първо унищожават раковите кафези, а по-късно дават своите антигени на Т-клетките за по-добро различаване и офанзива.

Учените са тествали новото лекуване върху опитни мишки. Първоначално те инжектирали модифицираните бактерии непосредствено в тумора и установили мощен имунен отговор както против огнището на рака, по този начин и против вторичните тумори, които не са били третирани. След това сходни резултати са реализирани с интравенозно приложение на лекарството.

Важно е да се означи, че лекуването е изцяло безвредно за прилежащите здрави тъкани.

Досега учените сполучливо са тествали това лекуване против лимфом, колоректален рак и тройно отрицателен рак на гърдата. По-нататъшните проучвания ще се съсредоточат върху тестването на универсалността на метода, както и върху избора на оптималната доза и метода за осъществяване на лечението.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР