С помощта на два червени картона и несъобразяване с препоръка

...
С помощта на два червени картона и несъобразяване с препоръка
Коментари Харесай

Червени картони и странна намеса на ВАР дадоха успех на Фулъм на Селхърст парк

С помощта на два червени картона и несъобразяване с рекомендация на ВАР Фулъм надви Кристъл Палас с 3:0 като посетител в едно от трите лондонски дербита от днешната стратегия в Висшата лига. Александър Митрович изигра мощен дуел, в който първо асистира към Боби Рийд (31’) и Тим Риъм (71’), след което самичък добави едно попадение в 81-вата минута. Ключова роля за крайния резултат изиграха двата червени картона за играчи на домакините. При обстановката за 2:0 пък имаше разногласия за редовността на попадението.

Отборът на Марко Силва стартира доста мощно на “Селхърст Парк ” и в 8-ата минута вратаря на “орлите ” Висенте Гуаита направи положително избавяне. Скоро по-късно домакините изравниха играта и дори удариха греда посредством Джордан Аю в 26-ата.

Пет минути по-късно обаче Митрович блесна с изненадващо положително центриране, засечено в мрежата от Боби Рийд за 1:0.

В 34-тата левият бек на Кристъл Палас Тайрик Мичъл не реши тъкмо позицията си и настъпи Тете, поради което получи пряк червен картон. Футболистът на домакините даже не оспори решението на рефера.

За Фулъм очевидно стана по-лесно, само че тимът по този начин и не успяваше да осъществя втори гол. “Котиджърс ” получиха в допълнение преимущество в 57-ата, когато Томкинс удари с рамо Митрович и беше изпъден за втори жълт картон.

Така се стигна до 71-вата минута, когато американецът Риъм опъна мрежата за 2:0 след центриране от корнер и събаряне на топката от страна на Митрович. Ситуацията обаче беше избрана от арбитъра на ВАР Майк Дийн като противоречива, тъй като той алармира на основния арбитър Андрю Мадли за евентуално нарушаване на разпоредбите, тъй като се видя, че след играта на Митрович с глава топката среща ръката му. Мадли прегледа ситуацията на запис и за разлика от множеството идентични случаи не се съобрази с мнението на своя сътрудник на ВАР и удостовери първичното си решение да зачете гола.

Тук към този момент всичко беше решено, а до края Митрович повиши на 3:0 в 81-вата минута.

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР