С помощта на доброволци и финансовата подкрепа на Habitat for

...
С помощта на доброволци и финансовата подкрепа на Habitat for
Коментари Харесай

Доброволци възстановяват детска площадка в Лом

С помощта на доброволци и финансовата поддръжка на Habitat for Humanity, ще бъде възобновена потрошена и неизползваема детска площадка в центъра на Лом, в междублоковото пространство зад ОХГ „ Поломие “. Доброволческата самодейност ще се организира на 29 август, четвъртък, от 14.00 ч. до 17.00 ч.
Преди това, от 9.30 ч. в постройката на Общинския пазар, жителите ще могат да се срещнат с най-голямата световна акция за достъп до жилище и жилищни права - Build Solid Ground. Това е застъпническа акция под мотото, че всеки човек заслужава да има заслужен дом и да се усеща предпазен от закани към собствеността си, която работи в над 30 страни по света.
Експерти ще показват тематиките „ Глобални политики за стабилно развиване на градовете и жилищната политика “ и „ Национални политики и положителни практики за стабилно развиване на градовете “. Хората могат да научат каква е националната жилищна тактика и нейните общински аспекти, какви са градовете на бъдещето и жилищните здания с съвсем нулева консумация на сила, какви общински тактики могат да се приложат за акомодация към климатичните промени.
Ще се дискутира и потребността от възстановяване на правата върху земята. В международен проект, 75% от хората в света нямат подобаваща документи за земята, на която живеят и милиони живеят в непрекъснат боязън от изселване, нежелаейки да напущат домовете си, в които са живели от време на време цялостен живот. Експертите на Habitat for Humanity са безапелационни, че с обезпечена благосъстоятелност или право на прилагане, хората живеят без боязън от изселване и влагат повече в своите фамилии, общности и бъдеще. “Урбанизацията слага голямо предизвикателство пред устойчивостта във връзка с жилищното настаняване, само че и в случай че е добре планувана, тя може да служи като мощен инструмент за стабилно световно развитие”, сподели Минчо Бенов – народен шеф на „ Хабитат “ - България.
В рамките на тригодишната си акция, „ Хабитат “ - България ще посети общините Симитли, Павликени, Лясковец, Горна Оряховица, Ботевград, Самоков, Мездра, Стара Загора, Лом, Правец. През 2018 година в акцията участваха Смядово, Търговище, Антоново, Габрово, Кюстендил, Дупница, Несебър, Бургас, Сунгурларе и София, като в осведомителните дни се включиха близо 1000 участници и доброволци.
Проектът Build Solid Ground има за цел да засилва публичното схващане за поддръжка и взаимност за унищожаване на жилищната беднотия. Той е утвърден и финансиран по направление Development education and awareness raising (DEAR) към EC Directorate-General for International Cooperation and Development (DG DEVCO) и се извършва от Habitat for Humanity Bulgaria (Фондация „ Подслон за човечеството “).
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР