С помощта на Arctic X1-3D всеки екран може да се

...
Коментари Харесай

Arctic X1-3D – ергономично и практично рамо за дисплеи


С помощта на Arctic X1-3D всеки екран може да се натъкми по най-удобния метод за работа
(снимки и видео: Мария Малцева / TechNews.bg)

Лесно за сглобяване, елементарно за монтиране, чупещо се във всички направления, с елегантно скрити кабели – рамото (стойка) за екрани Arctic X1-3D обезпечава с лекост онази ергономичност, която икономисва болките в раменете и врата при работа пред компютъра или гледане на телевизия дълготрайно време.

Лесен монтаж

Arctic X1-3D е създаден по този начин, че монтажът му не изисква никакви характерни знания или умения. За механически образован човек даже не е необходим справочник с указания – съставените елементи сами подсказват кой защо служи и къде се слага, напълно интуитивно. Не са нужни и принадлежности – всичко, належащо за монтажа, е включено в комплекта.



Закрепването към бюро става посредством стяга, която е гумирана. Така хем щади повърхността на мебелите, хем понижава приплъзването.

Фиксирането на екрана към рамото също е елементарно и интуитивно. Два дълги винта, включени в комплекта, прихващат горната половина – посредством тях дисплеят се окачва върху главата на чупещото се рамо. След това винтовете се стягат, слагат се и долните два и… всичко е готово.

Цялата процедура лишава не повече от 10 минути от отварянето на кутията до последното конфигуриране.

Arctic X1-3D съответства на стандартите VESA 75×75 и 100×100, така че на него могат да се слагат всевъзможни екрани.

Многопосочна еластичност

Позиционирането на екрана се случва с лекост. Възможно е придвижване във всички направления и равнини: рамото се движи нагоре и надолу гладко, с помощта на газовия си амортисьор, „ главата” на стойката се върти наляво и надясно, може да се чупи напред и обратно, с цел да наведе екрана, а основата обезпечава завъртане на 360 градуса.

Това значи, че един компютърен екран може да се натъкми по най-удобния метод за работа. Може обаче и да се завърти встрани, с цел да бъде показано наличието – да вземем за пример на сътрудници в офиса. Може даже да се обърне към сътрудници право насреща.

Ако ли пък се употребява за тв приемник, рамото разрешава той да бъде изтеглен встрани и извърнат към фена, или пък да бъде вдигнат високо с екран, ориентиран надолу.

Прибрани кабели

Кабелите на монитора могат да бъдат прибрани в корпуса на рамото. В горната му половина това става посредством специфична магнитна приставка, която прихваща кабелите и ги скрива в уместно необятен процеп. В долната половина пък фиксирането става посредством плъзгащ се похлупак. Така пространството наподобява прегледно, спретнато и подредено.

Окомплектовка

Комплектът в кутията, с която идва Arctic X1-3D, съдържа всичко, належащо за слагането, фиксирането и потреблението ѝ. Кръстата отвертка за завиване на винтовете е прибрана дружно с набор шестограмни ключове за стягане на рамото и контролиране на твърдостта на газовия механизъм.

Освен специфичната приставка за скриване на кабелите има и велкро-лента, която да прихваща и прибира кабелите в основата, досами ръба на бюрото.

Удобства

Увеличеното работно пространство несъмнено е най-голямата изгода от сходно рамо. Бюрото се освобождава от свободно-стоящия екран.

Ергономичността е вероятно най-ценният от всички значими индикатори на Arctic X1-3D. Възможността дисплеят да се мести във всички направления значи, че не главата и раменете се нагаждат съгласно позицията на екрана, а тъкмо противоположното – той се намества съгласно най-удобното състояние за тялото. Това не е каприз, а въпрос на здраве за всички, работещи пред екрана.

Липсата на забележими кабели, висящи оттук-оттам, е очарователно преимущество. Грозната панорама и досадното заплитане са спомен от предишното. Работното пространство остава чисто, спретнато, подредено.

Лесният монтаж заслужава отлична оценка. Компонентите са по този начин проектирани, че потребителят не може нито да се обърка, нито да сгреши в процедурата по инсталирането. Всичко е интуитивно и елементарно и даже възпитаници и хора, които се боят от боравене с техника, могат да се оправят с тази семпла задача. Плюс това няма потребност и от авансово съществуване на принадлежности.

Съвместимостта е универсална. Рамото може да поддържа ултрашироки монитори с диагонал до 43 инча. Приложени са и двата монтажни стандарта – VESA 75 и VESA 100. Единственото ограничаване е за тежестта на екрана: той не трябва да надвишава 10 кг.

Матовият черен цвят на рамото пък разрешава то елементарно да се впише в съвсем всеки интериор.

Недостатъци

Като минус на модела може да се уточни единствено едно нещо: стягата за монтаж изисква дълбочина от 10 сантиметра. Това значи, че в случай че предният отвесен панел на бюрото е покрай ръба на плота, той може да попречи на вярното захващане на Arctic X1-3D, какъвто беше казусът с нашето старовремско орехово бюро.
Arctic X1-3D – съществени характерности
Наличност и цена

Рамото за екрани Arctic X1-3D е необятно налично на българския пазар. Тази практична железна стойка, основана с грижа за здравето на хората, които употребяват монитори на работното място, коства към 120 лева с Данък добавена стойност и гаранция от 72 месеца.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР