С помощта на 8400 яйца, 25 кг. наденица и 14

...
С помощта на 8400 яйца, 25 кг. наденица и 14
Коментари Харесай

В Нова Каледония приготвиха гигантски омлет

С помощта на 8400 яйца, 25 кг. наденица и 14 бутилки сол и черен пипер фестивалът на гигантския омлет в Нова Каледония има за цел да сплоти хората в района, който постоянно е разлъчен, написа „ Гардиън “.

" Важно е да има фестивали като този. Гигантският омлет е знак на шерването ", споделя ветеранът готвач Рейн Шено.
Тя носи чисто бяла униформа, висока шапка и яркочервена лента, която я отбелязва като " занаятчия ". Тази купа подхожда на Шено, която координира добре сработен екип от " майстори на омлета ", включващ 14 готвачи и шепа доброволци, с цел да нахрани хиляди хора на годишния фестивал на град Думбеа (fête de la ville de Dumbéa).

— The Guardian (@guardian)

Шено споделя, че фестивалът на гигантския омлет става " все по-голям " през 40-годишната си история.
Фестивалът е основан през 1984 година от мадам Радотин, жителка на Нова Каледония, която се надява, че френската традиция ще сплоти локалната общественост в интервал на извънредно политическо разделяне.

Колонизирана през 1853 година, Нова Каледония е френска територия, която през последните години е била подложена на три референдума за самостоятелност, като и на трите е било взето решение да остане във Франция. Последното допитване през 2021 година беше помрачено от протест от страна на локалното население канак и придвижването за самостоятелност към момента упорства за нов избор.

Церемонията по приготвянето на омлета, която по традиция се организира през първия уикенд след Великден, стартира с церемониал из парка, воден от маршова група. Готвачите носят дъски, натоварени с самун, кошници с яйца и с горделивост демонстрират дребните златни тигани, прикрепени към реверите им, които ги отбелязват като " Рицари на гигантския омлет ".

Титлата " рицар " се дава на новите готвачи, когато те се закълнат да съблюдават традициите на гигантския омлет.
Екипът от готвачи разрушава хиляди яйца в продължение на един час, след което те се изсипват в 12 железни съда.
В кръг към огъня готвачите взимат дълги железни гребла, с цел да разпалят горещите въглени, преди мотокар да вдигне гигантския тиган над огъня.
" Трябва да се уверите, че омлетът не е прегорял заради размера на тигана. Затова използваме гигантските дървени шпатули за бъркане ", споделя Шено.След 45 минути на публиката се сервират 3000 порции благоуханен омлет.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР