„С Полша сме единни за укрепване на източния фланг на

...
„С Полша сме единни за укрепване на източния фланг на
Коментари Харесай

Радев: С Полша сме единни за укрепване на източния фланг на НАТО

„ С Полша сме единни за подсилване на източния фланг на НАТО ". Това съобщи президентът Румен Радев в изказване след диалога му с полския си сътрудник Анджей Дуда, който е на посещаване в София.

„ Единни сме в нашата оценка за тази неприемлива и братоубийствена война, както и в нашия взаимен апел за неотложно преустановяване на войната и реализиране на помирение. Пред очите ни се срутва градената с десетилетие сигурност в Европа. Войната в Украйна предизвиква освен опустошения, освен премеждия, тя е опасност за интернационалната сигурност и ред”, добави Радев.

Президентът съобщи, че казусът с летателната авиация е сериозен.

„ Ако ние не предприемем незабавни, неотложни ограничения, рискуваме да загробим нашата военна авиация и да се молим на комшиите да поемат нашите задължения и да компрометираме самия план за придобиване на F-16, тъй като няма да има кой да лети на тях и кой да ги обслужва. Формирането на национални бойни групи е единствено част от тези старания. Това обаче не анулира огромната отговорност пред нас, за която съм напомнял пред не едно българско държавно управление – да градим и да развиваме личен защитителен потенциал. В Полша се основава специфичен фонд за поддръжка на въоръжените сили, в учебните заведения се връщат детайли от образованието по защита ", разясни той.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР