С полет от Дубай снощи в 23.05 часа на летището

...
С полет от Дубай снощи в 23.05 часа на летището
Коментари Харесай

Прокуратурата изпрати заповед за задържането в Сърбия на собствениците на „Нексо“ Антони Тренчев и Коста Кънчев

С полет от Дубай нощес в 23.05 часа на летището в Белград са кацнали Антони Тренчев и Коста Кънчев, заяви „ По света и у нас “. Двамата са притежатели и основни обвинени по следствието на българската прокуратура против криптопирамидата NEXO.

При рутинната паспортна инспекция на Тренчев и Кънчев сръбските гранични служители на реда са открили, че двамата са оповестени за търсене с Европейска заповед за арест, както и от Интерпол. По линия на интернационалното съдействието българското бюро на Интерпол е било осведомено през днешния ден предиобед, като от Софийската градска прокуратура към този момент са изпратили превод на сръбски език на издадената заповед за задържането на Тренчев и Кънчев за 72 часа.

За момента обаче не е ясно дали сръбските управляващи ще уважат настояването на българската страна, защото Антони Тренчев и Коста Кънчев обяснили при инспекцията, че имат намерение да изоставен Сърбия още през днешния ден следобяд.

По-рано основният прокурор Иван Гешев заяви, че двамата обвинени по следствието против NEXO са пристигнали в сръбската столица евентуално с цел да се срещнат с укриващия се там към този момент девет години обвиняем за банкрута на КТБ Цветан Василев. Предполага се, че Тренчев, Кънчев и Василев обмислят наемането на американски лобисти, посредством които да се опитат да прекратят наказателните каузи против себе си в България, написа Българска национална телевизия.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР