С полагане на венци и цветя пред паметника на славния

...
С полагане на венци и цветя пред паметника на славния
Коментари Харесай

Перничани положиха цветя пред паметника на Кракра

С полагане на венци и цветя пред паметника на славния болярин Кракра в Перник стартира отбелязването на 111 години от оповестяването на Независимостта на България. Под звуците на Духовия оркестър пред монумента се поклониха кметът на Перник Вяра Церовска, регионалният шеф Ирена Соколова, народни представители,политици, жители и общественици.

С едноминутно безмълвие всички отдадоха респект на героите, посветили живота си на свободата и независимостта. След това през центъра на града мина шествие, предвождано от Духовия оркестър. Там беше повдигнат националният байрак.

"Независимостта е в уроците на предишното, с цел да бъдем почтени следовници на концепциите на нашите възрожденски и следосвобожденски деятели и радетели за България. И през днешния ден би трябвало да помним какъв брой значимо е националното обединяване и единството ", сподели в словото си кметът Вяра Церовска.

Областният шеф Ирена Соколова акцентира, че решаването на значимите национални въпроси не е обвързвано с разединение, благосклонност, жлъч, или тяхната прекаленост - незаинтересованост и примирие.

Празникът приключи с концерт на Ансамбъла за национални песни и танци "Граовска младост ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР