С поклонение пред бюст-паметника на Васил Левски, въздигнат преди 5

...
С поклонение пред бюст-паметника на Васил Левски, въздигнат преди 5
Коментари Харесай

В Мездра почетоха годишнината от рождението на Апостола на свободата Васил Левски /снимки/

С поклонение пред бюст-паметника на Васил Левски, въздигнат преди 5 години в центъра на града, в Мездра уважиха паметта на Апостола на свободата. Възпоменателната демонстрация, уредник на която беше Община Мездра, беше отдадена на 183-ата годишнина от рождението на безсмъртния идеолог и уредник на националноосвободителното придвижване през XIX век.
Сред пристигналите да сведат глава пред святото дело на националния воин бяха кметът на общината Иван Аспарухов, чиновници в общинската администрация, хора от разнообразни генерации, в това число деца.
Началото на тържеството сложи доктор Искрен Красимиров, създател на плана „ НЕзабравимата България “, който рецитира стихотворението на своя татко Красимир Стефанов „ Моят Левски “.
„ За всички българи Васил Левски е вечен пример за човек и герой, въплъщение на националното ни достолепие и величавия национален дух, сподели в словото си Светла Дамяновска, основен специалист „ Културно завещание и религиозни действия “ в Община Мездра.
По-сетне с едноминутно безмълвие и рухване на колене присъстващите уважиха паметта на Апостола. Венци и цветя на благодарност сервираха представители на Община Мездра и родолюбиви жители.
Особена атмосфера на честването придаде почетният часовой от двама гвардейци - художникът Евгени Кучков и режисьорът Искрен Красимиров, пременени в четнически униформи, които застанаха пред паметника на Васил Левски.
С поднасяне на венец тази вечер от 20.30 часа паметта на Апостола ще почетат и последователите от Мездра на 26-кратния първенец на България „ Левски “ - София, а от 21.30 часа в Археологически комплекс „ Калето “ фенове на седмото изкуство ще имат опция да гледат гратис документално-игралния филм “Лъвский: Европеец в Българско”.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР