С поклон пред паметника на Цар Освободител в София, Движение

...
С поклон пред паметника на Цар Освободител в София, Движение
Коментари Харесай

Движение Народна сила отбеляза 142- години от Освобождението на България

С реверанс пред паметника на Цар Освободител в София, Движение " Народна мощ " означи 142 години самостоятелност на България. " Тук сме - пред паметника на Цар Освободител, с цел да кажем ясно, че през днешния ден, на тази дата България възкръсва от пепелта като птица Феникс и да кажем още веднъж кой ни е освободил – освободила ни е една християнска страна, православна страна и тя се споделя Русия " , съобщи лидерат на " Народна мощ " доктор Георги Димов.
Православните българи не трябва да не помнят това, акцентира Димов, " тъй като през днешния ден историята се деформира, изкривява и борбата е за историята - за предишното, което желаят да ни лишават ", акцентира той.

" Виждаме какво се случва в нашата страна – виждаме по какъв начин продажният български хайлайф, продажният компрадорски хайлайф, през днешния ден се подчинява на непознати заповеди ", добави Димов и повдигна въпроса " по какъв начин ние през днешния ден пазиме националните си ползи ". 
Коментирайки Руско-турската война, той съобщи: " Тази война, която е коствала хиляди православни жертви през днешния ден не се прави оценка и тези жертви през днешния ден не могат да се схванат, тъй като няма логичност по какъв начин една прочувствена война - война, която се води без никаква изгода във вещния свят на реал политики и персонални ползи е съумяла.  Димов акцентира, че " България реализира своята самостоятелност, реализира своята независимост, с помощта на жертвите на православните руси и българи - опълченци, с помощта на православните нации ". Той е безапелационен, че " през днешния ден би трябвало да помним този героизъм, би трябвало да го почитаме и да не забравяме тази дата, на която стартира историята на Третата българска страна ".

Димов прикани " да не даваме на никой да ни разединява и постоянно да помним историческите събития ", уверен, че през днешния ден борбата е за историята. " Нека да я пазим, да пазим националния дух, да пазим националната памет и да не разрешаваме никой да ни я отнеме ", настоя той.  
" Много хора през днешния ден приказват, че България е самостоятелна страна, само че нейният суверенитет е под въпрос, нейната самостоятелност е под въпрос ", разяснява Димов. " Трябва да помним делото на нашите предци, които са жертвали своя живот, които години наред са давали своята кръв – подпечатали са свободата на България със своята кръв, с цел да може България да бъде самостоятелна и суверена страна ", съобщи още той.

Най-важното, съгласно Димов е " България да е суверенна, самостоятелна страна, да следва своя народен интерес - и стопански, и политически, да има плурализъм, да има обединяване на българите, да има народен дух, всички да бъдем българи под едно знаме – българското и най-много да не се разделяме на фоби, на фили ". Той е безапелационен, че не би трябвало да отхвърляме нашата историческа памет, не би трябвало да деформираме и изкривяваме историята.
" Трябва да бъдем на първо място патриоти, да обичаме своята татковина и считам, че всеки един българин, който държи на своята страна, обича своята татковина и се усеща българин е родолюбец ", заключи Димов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР