С поход от Велико Търново до хижа Божур“ на 28

...
С поход от Велико Търново до хижа Божур“ на 28
Коментари Харесай

Поход от Велико Търново до хижа „Божур“ дава начало на кампанията ‚Движи се и победи“

С поход от Велико Търново до хижа „ Божур “ на 28 април започва пролетният дял на обичайна акция „ Движи се и победи “. Началото на туристическата разходка ще бъде сложено в 9,00 ч., а стартова точка е Владишкият мост в кв. „ Асенов “. Пътеките по маршрута са маркирани, обезпечени са и водачи на групите от туристи. Пред хижата всеки искащ ще може да се включи в просветителна акция, която включва симулации с „ алкоочила “. Те пресъздават чувствата на човек под въздействието на алкохол или наркотични субстанции.

Вторият поход ще се състои на 12 май от Старата столица до Конната база край с. Арбанаси. Специална изненада чака децата – те ще могат да се срещнат от близко с конете и благодарение на инструктори да усвоят първи уроци за ездата.

Третата туристическа разходка ще бъде на 2 юни /събота/ от Велико Търново до парк „ Ксилифор “. Тогава ще бъде и финалът на пролетния дял на акцията „ Движи се и победи “. По традиция, след похода ще бъде проведен огромен състезателен празник с доста игри, надпревари и занимания за децата и учениците. Те ще могат да стрелят с лък, да карат планински байкове, да играят плажен волейбол, бадминтон и шахмат, да се катерят по висяща въжена стълба и по изкуствена стена и други

Десетки награди чакат присъединилите се в акцията. Най-активният състезател ще получи планински велосипед. Подготвени са четири специфични награди – за минимален и най-възрастен участник, за семейство и за пълновръстен непушач. Специален плакет от ръководителя на Великотърновски общински съвет Венцислав Спирдонов е предназначен за най-масово присъединяване на учебно заведение. Награди са обезпечени също от Министерството на младежта и спорта и Младежкия дом.

Кампанията „ Движи се и победи ” се организира за 18-а поредна година, в границите на стратегия СИНДИ. От 2001 до 2017 година в самодейностите са взели участие на 17 600 души. Кампанията е взаимно дело на Община Велико Търново, Великотърновски общински съвет, Туристическо сдружение „ Трапезица-1902 ”, Регионална здравна ревизия и Младежки дом. Партньор е Министерството на младежта и спорта.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР