С поход до самотния бор в местността „Ашиклар“ на 27

...
С поход до самотния бор в местността „Ашиклар“ на 27
Коментари Харесай

С поход до Ашиклар Берковица завърши участието си в конкурса „Нестле за Живей Активно!

С поход до самотния бор в местността „ Ашиклар “ на 27 септември община Берковица приключи присъединяване си в състезанието „ Нестле за Живей Активно! ", оповестиха от локалната администрация.
Под мотото на най-мащабната самодейност за деен метод на живот и уравновесено хранене поданици и посетители на Берковица прекараха един паметен безоблачен септемврийски ден измежду природата. Близо 100 индивида демонстрираха своята съпричастност към идеята и се включиха в неделния поход. Деца, възпитаници, жители се насочиха с бодра крачка, положително въодушевление и доста усмивки към хубостите на берковската планина. Сред омайната хубост на това място, бе разказана пред всички присъстващи легендата за самотния бор.
Най-вълнуващо, както за децата, по този начин и за възрастните, бяха игрите навън. Малки и огромни, с доста възторг се включиха в тях. Голям интерес за всички присъстващи провокира показаният пред участниците метод на оказване на първа помощ на потърпевш в планината, състоящ се в обезджвижване на потърпевшия и напредването му към място, комфортно за превозване с МПС. За задачата бе направена носилка от въже, с която потърпевшият да бъде пренесен.
С доста въодушевление и удовлетворение у участниците от сполучливо изпълненото предизвикателство приключи мероприятието в неделния ден.
"Нестле за живей интензивно! 2020 “ е народен конкурс за спонсорство на общински план, който е дълготраен и има за цел да промотира придвижването, спорта и уравновесеното хранене в България. Тази година конкуренцията е сред 21 общини. Наградата за спечелилите в състезанието е финансирането на общинско планово предложение, ориентирано към дейния метод на живот, на стойност до 20 000 лева, да вземем за пример за създаване на спортни площадки, съоръжение на спортни зали, спортни уреди и други Амбицията на община Берковица е да победи и да завоюва огромната премия.
Община Берковица изрича своята откровена признателност към всички, които се включиха в мероприятията, свързани с самодейността и демонстрираха своята съпричастност и отдаденост към идеята.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР