С подвижниците на намиращия се в затвора руски опозиционен лидер

...
С подвижниците на намиращия се в затвора руски опозиционен лидер
Коментари Харесай

Близък на Навални: С него става нещо много лошо

С подвижниците на намиращия се в пандиза съветски опозиционен водач Алексей Навални обявиха през днешния ден, че се тревожат от утежняването на здравословното му положение, съобщи Ройтерс.

Миналата седмица Навални почнал да усеща мощни болки в гърба и единият му крайник се е обездвижил ,

като не е могъл да стои на него, съгласно близкия му съмишленик Леонид Волков, който сподели, че на опозиционера са му били дадени единствено две хапчета обезболяващи.

Здравословното положение на съветския опозиционер Алексей Навални е „ задоволително”. Това съобщи през днешния ден Федералната работа за осъществяване на наказванията (ФСИН). „ По искане на пандизчиите на 24 март бяха извършени медицински прегледи” и здравословното положение на Навални беше „ преценено като устойчиво и задоволително”, заяви ФСИН на съветските информационни организации, представени от Агенция Франс Прес.

Съратникът му Леонид Волков не има вяра на управляващите

„ Превеждам от ченгеджийски на съветски: както и предполагахме, Навални е в болница, по тази причина през вчерашния ден юристите не бяха пуснати” при него ,

написа Волков в Туитър. „ С него става нещо доста лошо”, добави той.

Перевожу с ментояза на русский: по какъв начин мы и предполагали, Навальный в больнице, и поэтому през вчерашния ден адвокатов не пустили и врали им про "режимные мероприятия ", и с ним происходит что-то очень нехорошее.
— Leonid Volkov (@leonidvolkov)
В сряда юристът на Навални би паника и съобщи, че няма достъп до 44-годишния блогър – герой с корупцията в Русия. Според него опозиционерът се оплаква от известно време, че има „ мощни болки в гърба” и стартира да не усеща краката си.

Според Волков затворническата администрация евентуално се пробва да скрие обстоятелството, че Навални е изместен в лазарета.

Откакто е в колонията – от началото на март, критикът на Кремъл е качил в Инстаграм два поста ,

издържани в закачлив и оптимистичен звук. В първия той твърди, че администрацията на колонията е „ съумяла да го изненада”: „ Не имах вяра, че може да се построи концлагер на 100 км от Москва”.

Във втория опозиционерът съпоставя всекидневието си с това на имперските щурмоваци от „ Междузвездни войни” поради строгата дисциплинираност в изправителното заведение – физкултурните извършения на двора и маршируването на място.

Четирийсет и четири годишният Навални беше вкаран в пандиза предишния месец за две години и половина

по обвинявания, които той дефинира като изфабрикувани. Той беше задържан през януари след завръщането си в Русия от Германия, където се възстановяваше от хипотетично отравяне с нервнопаралитично вещество.

Навални излежава присъдата си в наказателна колония във Владимирска област на към 100 км източно от Москва.
тъкмо от Москва.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР