С подписването на указа за разпускане на парламента президентът трябва

...
С подписването на указа за разпускане на парламента президентът трябва
Коментари Харесай

Кои са спряганите за служебни министри и премиер?

С подписването на указа за разформироване на Народното събрание президентът би трябвало да издаде и подобен за основаване на нов длъжностен кабинет.

Спряганите имена за поста длъжностен министър-председател са няколко:
Според Българска национална телевизия това на Гълъб Донев – обществен министър в предходни 2 служебни държавни управления на Румен Радев и сегашен секретар на президента.
Конституционният арбитър Емилия Друмева е друго име, което се разисква в общественото пространство.
Сега тя е консултант на президента Румен Радев.

Дипломатът Марин Райков също е измежду спряганите за министър председател в служебния кабинет. Райков е дипломат на страната ни в Париж. Той към този момент е бил длъжностен министър председател в кабинет на Росен Плевнелив през 2013 година, бил е и заместник-министър на външните работи в няколко държавни управления.

Друг евентуален длъжностен министър председател е Даниел Вълчев – сега той е отпред на Юридическия факултет в Софийския университет, някогашен вицепремиер и министър на образованието в държавното управление на Сергей Станишев.
Все по-упорито се спрягат имена и на министри от бъдещия длъжностен кабинет.
По информация на bTV правосъдното министерство се чака да отиде при депутата от Българска социалистическа партия Крум Зарков. Косвено удостоверение за това в четвъртък пристигна и от Корнелия Нинова, че членове на левицата ще намерят място в кабинета зад тила на партията.

За министър на стопанската система се спряга името на Даниела Везиева. Тя към този момент е била на този пост в предходните служебни кабинети на Румен Радев.
Секретарят на президента по обучение и просвета Пламен Славов се чака да поеме културното министерство.
Бившият длъжностен министър на превоза Христо Алексиев още веднъж е измежду любимците за тази позиция.
И още едно име от служебните кабинети на Румен Радев – Иван Демерджиев, той обаче този път евентуално ще поеме Министерство на вътрешните работи.

Повторно в изпълнителната власт се чака да бъде притеглен и Атанас Пеканов, като министър без портфейл.

Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР